понеділок, 18 серпня 2008 18:37

На Трухановому вигорів гектар трави

По обіді в суботу на Трухановому острові згоріло понад гектар сухої трави та дерев. Повідомлення про займання рятувальники отримали о 14.30.

— Такої лісової пожежі у столиці я не пам"ятаю, — розповідає Наталя Бистра із прес–служби головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій Києва. — Від трави почали горіти стовбури дерев. Добре, що вогонь не перекинувся на крони, бо міг би згоріти весь острів. Упродовж кількох тижнів пече сонце. Тому незначні пожежі на траві трапляються часто. Як правило, їх спричинюють недопалки. Але зайнятися може навіть через скляну пляшку, від якої відбиваються сонячні промені.

За 4 год. на острові вигоріло 1,2 га трави, у багатьох дерев обгоріли стовбури. На ліквідацію вогню виїхали вісім автоцистерн із п"яти пожежних частин столиці. Комунальні підприємства надіслали чотири поливальних машини та бульдозер. Від вогню й диму ніхто не постраждав.

Того ж дня гектар сухої трави згорів на вул. Богатирській, 42, що на Оболоні. Пожежа сталася уздовж залізничного полотна. Її швидко загасили.

Із вогнем на природі слід поводитися обережно. Місце із згорілими дровами потрібно залити водою й переконатися, що вони не тліють. Недопалки й сірники варто складати в посудину з водою. Це вбереже ліси й парки від схожих масштабних пожеж, повідомляє прес–служба рятувальної служби столиці.

Зараз ви читаєте новину «На Трухановому вигорів гектар трави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі