середа, 24 жовтня 2007 07:03

На Троєщині за ніч знівечили півсотні машин

Автор: фото: Павло МАГНУС
  Киянин Ігор Губанович відтирає аерозоль із авто ”Шевроле Лачетті”
Киянин Ігор Губанович відтирає аерозоль із авто ”Шевроле Лачетті”

У понеділок кілька десятків водіїв із Троєщини побачили зранку свої автівки розмальованими й понівеченими.

Мешканці трьох будинків на пр-ті Маяковського — 49, 49а і 51а, біля універмагу "Фестивальний" — були шоковані, коли побачили свої авто з пробитими шинами, розбитим лобовим і заднім склом. Майже всі машини обмалювали по боках фарбою-аерозолем.

Автівки псували наче спеціально й продумано. Невідомі розмалювали темні машини білою фарбою і навпаки. Власники залишили автомобілі на ніч на проспекті без охорони. Свій учинок пояснюють тим, що на сусідніх платних стоянках після шостої вечора залишити машину неможливо — немає місць.

— До "жигулів" я підійшов близько восьмої ранку. Переднє колесо було пробите, через увесь кузов по довжині хтось намалював жирну білу смугу. Потім побачив, що те саме і з іншими машинами. У багатьох — розбиті заднє й переднє скло. Охоронець із сусідньої стоянки, здається, бачив двох чоловіків, які крутилися вночі біля автомобілів, — розповідає "ГПУ" Сергій Струтинський, 28 років, мешканець будинку N51а на пр-ті Маяковського.

Ігор Губанович, 24 роки, мешканець дому N49, упевнений, що автівки били й фарбували з четвертої до п"ятої ранку. Ігорів товариш повертався о четвертій з дискотеки, розповідав, що тоді машини ще були не ушкодженими.

— У моєму "шевроле" пробили два колеса, в кожному я нарахував по 6-8 дірок. Крім того, розбили лобове скло, пофарбували кузов. Ремонт коштуватиме, за моїми підрахунками, 1500 доларів. Батьковій "таврії" дісталося менше — йому пробили лише одне колесо, — каже "ГПУ" Губанович.

Дехто з водіїв зміг витерти фарбу хімікатами — вона ще не встигла засохнути. Водії нарахували, що загалом за одну ніч на Троєщині невідомі ушкодили 57 автомобілів. Усіх дивує те, що з машин нічого не зникло — ані магнітоли, ані особисті речі.

Місцеві обговорюють дві версії події. Дехто переконаний, що машини понівечили охоронці з платної стоянки, яка розташована поруч із "Фестивальним". Мовляв, тепер водії більше дбатимуть про безпеку й ставитимуть авто на ніч на платну, а це приноситиме керівництву стоянки додаткові прибутки. Інші цю версію відкидають через недостатню кількість місць на платній. Ще одне припущення — автівки попсували підлітки заради розваги.

— Якщо б це зробили наркомани, то вони хоча б щось украли з машин, — переконаний Губанович.

Точна сума збитків поки що невідома. Потерпілі викликали міліцію. Більшість водіїв незастрахованих авто до райвідділу навіть не зверталися. Вони переконані, це не допоможе. Кажуть, після ремонту ставитимуть машини й надалі на вулиці.

У прес-службі МВС Києва повідомили, що заяви написали більш як десять чоловік. Порушили кримінальну справу за хуліганство. Правоохоронці поки що жодних версій не оприлюднюють.

Зараз ви читаєте новину «На Троєщині за ніч знівечили півсотні машин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі