пʼятниця, 20 червня 2008 07:06

На території Жовтневої евакуювали корпус N4

Раптовий зсув ґрунту стався у середу ввечері на території Жовтневої лікарні, що на вул. Шовковичній, 39/1 у центрі міста.

Підвали четвертого корпусу були вщерть залиті водою. На місце  пригоди прибули дві бригади рятувальників. Згодом — заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій. Рятувальники розпочали евакуацію: вивели  пацієнтів відділень — очного й урологічного.

Поряд із корпусом N4 розташований котлован. Там компанія "Житлобуд", співвласником якої є нардеп-"бютівець" Іван Куровський, хоче звести висотку.

— Четвертий корпус не був підпертий додатковою стінкою, як решта.  Тому, коли 14 червня розпочалася злива, ґрунт упав вниз. Забудовники вирили котлован, а глину не вивезли. Будинок підмило. Згори стоїть будівельний кран. Він нахилився, може у будь-який момент упасти на четвертий корпус. У середу заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій телефонував компанії "Житлобуд". Хотів вимагати, аби вони демонтували кран. Але мобільні керівництва "Житлобуду" були вимкнені, — розповідає "ГПУ" доктор медичних наук Вадим Березовський, 75 років, який проживає на сусідній вулиці Богомольця.

Головлікар Жовтневої Олексій Волик відмовляється коментувати ситуацію. Він заборонив підлеглим спілкуватися на цю тему з журналістами.

У квітні міський голова Леонід Черновецький заборонив скандальну забудову на території лікарні. Дозвіл на будівництво компанія отримала 2003-го від екс-мера Олександра Омельченка. Місцеві, ініціативна група "Старий Київ" та медики Жовтневої виступають проти забудови. Науковці попереджали, що вона може призвести до зсуву.

Зараз ви читаєте новину «На території Жовтневої евакуювали корпус N4». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі