четвер, 27 грудня 2007 07:07

На Теремках побудували нове депо

Днями на вул. Трутенка, 32 (Голосієво) відкрили нове тролейбусне депо. Сюди перевели старе, яке розташоване в центрі, на вул. Великій Васильківській, 139.

Депо N1 — найстаріше в Києві. Воно проіснувало 72 роки. Але будівлі з часом руйнувалися, комплекс не міг як слід обслуговувати рухомий склад. Тому мерія вирішила не займатися реконструкцією, а будувати ангари заново.

Нове депо обслуговуватиме 150 тролейбусів. На урочистому відкритті міський голова Леонід Черновецький пояснив, що 2010-го населення житлових масивів Теремки зросте до 300 тис. Тому максимальні пасажирські перевезення змістяться з центру міста до його околиць. Саме через це мерія вирішила перенести депо N1 ближче до Теремків.

Влада хоче знести старе депо в центрі міста. Член комітету "Кияни за громадський транспорт" Володимир Малиновський, 31 рік, переконаний: будівлю треба залишити. Це дозволить скоротити холостий пробіг тролейбусів, закупити більше рухомого складу.

— Наприклад, 38-й тролейбус, який їхав із вул. Січневого повстання повз Московську площу на Залізничне шосе, має проїхати зайві кілометри на вул. Трутенка. Аби доїхати в нове депо, йому треба проїхати ще бульвар Дружби народів, Голосіївський проспект, частину проспекту Глушкова, вулицю Касіяна і Якубовського. Так маршрути NN1, 42, 43, 14, 15, 38 за рік наїздять зайвих 600 тисяч кілометрів, — каже Володимир Малиновський.

За інформацією прес-служби мерії, нове депо почали будувати 2006-го. Будівництво обійшлося у 136,2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «На Теремках побудували нове депо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі