середа, 27 січня 2021 10:07

На столичній вулиці з'явиться інсталяція до Дня пам'яті жертв Голокосту
5

Меморіальний центр Голокосту "Бабин Яр" відкриє новий артоб'єкт у Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту в Києві.

Інсталяцію "Погляд у минуле" відкриють 27 січня на просп. Перемоги, 10 біля Міносвіти, повідомила пресслужба.

Фото: babynyar.org

"Інсталяція складається з 2 кам'яних валунів природної обробки, між каменів лежить дерево. У кам'яні стели вмонтовані монокуляри з фотографіями. Вони належать німецькому військовому фотографу-пропагандисту Йоганнесу Геле, який восени 1941 року в окупованому Києві зробив серію кольорових знімків", - йдеться в повідомленні.

Серед них - найвідоміші фото Бабиного Яру, зроблені одразу після масового розстрілу нацистами майже 33 771 єврея 29-30 вересня. Вони є важливими документами й свідченнями жахливого злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зняли фільм на основі спогадів людей, які пережили геноцид

Образ дерева із заломленими гілками, використаний в інсталяції, – це метафора перерваного життя.

"Мета цієї інсталяції – посеред жвавої вулиці хоча б на мить зупинити людину, яка постійно поспішає у своїх справах, дати їй можливість зазирнути в минуле і відчути цінність і крихкість сьогодення", - зауважила авторка інсталяції художниця та архітектор Анна Камишан.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про заходи до 80-ї річниці трагедії Бабиного Яру. У заповіднику "Бабин Яр" з'явиться Алея праведників і меморіал Голокосту.

Прем'єр-міністра України й керівника Офіса президента України визначили співголовами Організаційного комітету з питань перспективного розвитку заповідника "Бабин Яр", а також затвердили новий склад Організаційного комітету.

Зараз ви читаєте новину «На столичній вулиці з'явиться інсталяція до Дня пам'яті жертв Голокосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі