четвер, 19 липня 2007 07:01

На схилі біля Пішохідного мосту вирубають 53 дерева

Дніпровські схили можуть залишитися без дерев. КП "Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт" на засіданні постійної екологічної комісії повідомило, що 53 дерева зрубають біля Пішохідного мосту. Начебто так потрібно зробити, бо ґрунт на схилі перенасичений вологою, і може статися зсув.

— Дерева рубати потрібно, а то вони попливуть у Дніпро, — говорить голова комісії Анатолій Коваленко. — Натомість збудуємо там укріплення, каскадні підпірні стіни. Зараз розробляємо проект.

Природоохоронні громадські організації не виключають, що під приводом турботи про схил на ньому хочуть вирубати дерева, а територію використати для комерційної забудови.

— Там не треба нічого рубати, — каже голова Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко. — Це ж абсурд, дерева навпаки ці схили утримують. Он ліворуч за пейзажною алеєю повирубували все і побудували гаражі. То там час від часу земля пливе.

Дерева на схилі біля Пішохідного мосту насадили на початку ХХ століття, каже Борейко. Відтоді серйозних зсувів тут не траплялося.

На роботи з будівництва укріплення Київрада відводить 2,5 року і 2 млн грн. Після закінчення робіт на тому місці обіцяють насадити нові дерева та кущі, а також обладнати пішохідні доріжки.


Зараз ви читаєте новину «На схилі біля Пішохідного мосту вирубають 53 дерева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі