субота, 22 вересня 2007 07:02

На Саксаганського відкрили діамантовий бутик

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Продавець ”Діамант Залу” Олена Закусилова демонструє ”камінь чистої води” вагою один карат
Продавець ”Діамант Залу” Олена Закусилова демонструє ”камінь чистої води” вагою один карат

Ексклюзивний салон "Діамант Зал" відкрили після ремонту вчора на вул. Саксаганського, 35.

Магазин належить Київському ювелірному заводові. Найдорожчий тут перстень — із діамантом різновиду "камінь чистої води". Кажуть, це дуже рідкісна коштовність. Сам діамант важить 1 карат. Оправлений у золоту каблучку. Коштує 191 155 грн. Приміряти його не вдалося — каблучка 16-го розміру, на дуже тендітну жіночу руку.

У діаметрі камінь — приблизно півсантиметра. На "королівський" не тягне, якщо його розглядати при денному світлі. Але вмикаємо маленьку настільну лампу, спеціально встановлену, аби оцінити якість обробки діамантів. І "камінь чистої води" буквально вибухає різними кольорами. Виблискує бузковим, рожевим, жовтим.

Саме такі — крупні й великі діаманти — зараз у Києві купують найохочіше, каже "ГПУ" керівник "Діамант Залу" Тетяна Федорчук, 28 років. Дорогоцінності з діамантами модно купувати "гарнітурою", як це називають у магазині. До персня беруть сережки, браслет і кольє. Недорогий набір із діамантами та смарагдами обійдеться приблизно в 35 тис. грн.

На вітрині приваблює погляд кольє з діамантів і рубінів за 197 тис. грн. Важить воно 95 г. Браслет із 35 діамантів коштує 20 600 грн.

Телеведучий Дмитро Гордон — постійний клієнт магазину. Сюди по діаманти заходять політики. Дорогоцінності на Саксаганського купували Микола Томенко, Микола Катеринчук. Тут зустрічали Софію Ротару разом із сестрою Аурікою, Аллу Кудлай і Павла Зіброва.

Є доволі незвичний постійний клієнт — дідусь, який заходить у салон із паличкою. Одного разу він купив сережки за 50 тис., удруге — перстень за 30 тис. грн. Старенький чоловік на вулиці нічим не примітний.

— Мне что-нибудь не дешевле чем 50 тысяч! — кидає продавцям інша постійна клієнтка, ледве переступивши поріг салону.

У магазині є віп-кімната для перерахунку грошей клієнтів, які привозять багато готівки. Аби  швидко перерахувати, встановили спеціальну банківську машинку.

Діаманти потрапляють на Київський ювелірний завод із Якутії вже ограненими.

Зараз ви читаєте новину «На Саксаганського відкрили діамантовий бутик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі