пʼятниця, 14 січня 2011 11:01

На руїнах Десятинної церкви таки збудують храм Московського патріархату (ФОТО)

Над руїнами Десятинної церкви побудують платформу, на якій розмістять церкву.

Про це заявив начальник Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Києва Сергій Целовальник.

"Українська православна церква Московського патріархату виступила з ініціативою відтворити храм. По церковним канонам храми будуються на святих місцях і для будівництва вибрано місце на якому колись стояла Десятинна церква", - зазначив він.

Як повідомляється, з приводу Десятинної церкви підписано постанову Кабміну про музеєфікацію, а не указ президента про відновлення церкви, як писали раніше в ЗМІ.

За словами головного архітектора Києва, створена відповідна робоча група і "йде творчий пошук рішення".

"Пропонується створити платформу, під якою археологи змогли б проводити розкопки і де буде створено музей, а безпосередньо на платформі побудувати церкву. Але це буде будівництво нового храму, а не відтворення Десятинної церкви", - заявив Целовальник.

Експозиція музею складатиметься з матеріалів про історію церкви, панорами, залишків фундаментів. Вхід буде з боку Андріївського узвозу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про суперечки навколо залишків Десятинної Церкви між Інститутом археології НАНУ та Українською православною церквою Московського патріархату.

Український Тиждень

Зараз ви читаєте новину «На руїнах Десятинної церкви таки збудують храм Московського патріархату (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі