четвер, 25 вересня 2008 17:16

На Рибальському буде підводний човен

До Євро-2012 на Рибальському острові з"явиться військово-морський музейний комплекс "Перемога". Там установлять підводний човен класу "СС-130".

Субмарина — це один із фрагментів комплексу. Проект будівництва розробили фахівці фірми "Арт-До". Створювали його на замовлення Міжнародного благодійного фонду "Славутич". 25 вересня будівництво комплексу вже схвалила містобудівна рада столиці.

Забудовники хочуть звести на острові 22-поверховий будинок. За словами головного архітектора проекту Ігоря Петрова, силует будівлі нагадуватиме вітрило. На перших поверхах розташують музей, клуб моряків, а також офіси. На верхніх — відкриють кафе.

Підводний човен розмістять у гавані. Нині він перебуває в Херсоні. За два роки човен мають перевезти до столиці. За задумом архітекторів, корабель розріжуть уздовж, до столиці привезуть тільки верхню частину. Зроблять так, аби він умістився в Дніпрі. Бо висота підводного човна — 16 м, а глибина Дніпрового фарватеру — 12.

Головний архітектор Києва Василь Присяжнюк, 63 роки, рекомендує проектувальникам збільшити площу музейного комплексу.

Містобудівна рада вимагає, аби в межах комплексу побудували стоянку для екскурсійних автобусів. Вони заїжджатимуть із вул. Електриків.

Зараз ви читаєте новину «На Рибальському буде підводний човен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі