вівторок, 30 жовтня 2007 07:08

На Пушкінській облили забудовників

Минулої п"ятниці на вул. Пушкінській, 31 біля напівзруйнованого дитсадка N183 виникла сутичка.

Участь у ній брали невідомі молодики, які представляли забудовників, та місцеві жителі й учасники громадської організації "Коаліції учасників помаранчевої революції".

Із початку жовтня останні охороняють будівлю дитсадка від повної руйнації.

— Побачив у дворі машину міліції. Сказали, перевіряють порядок, — каже "ГПУ" Микола Жуков, 65 років, професор університету ім. Шевченка. — За кілька хвилин прийшли ще дев"ять молодиків у чорному. Вони стали живим щитом, заблокувавши вхід до дитсадка. У цей час інші намагалися приварити важкий металевий щит, щоб зруйнувати дитсадок до кінця. Я одразу повідомив жителів про небезпеку. У нас тут своя система — сирена.

За словами Миколи Жукова, жителі в бійку не встрявали. Виганяли охоронців, поливаючи їх із шланга холодною водою.

— Міліція була на стороні забудовників. Вони штовхали нас, били. Сергій Ємець із 39-го будинку постраждав найбільше. Його жбурнули так, що він упав і розбив собі голову об асфальт. Лікарі накладали шви, — розповідає Жуков.

Дитсадок передали у власність товариству "Д.І.Б.". Пізніше виявилося, що це незаконно, й райадміністрація вирішила відновити роботу садочка. Але "Д.І.Б." намагається розпочати будівельні роботи.

Зараз ви читаєте новину «На Пушкінській облили забудовників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі