субота, 31 травня 2008 07:13

На проспекті Перемоги згорів магазин

Автор: фото: Олександр КУЦИЙ
  Робітники очищають у п’ятницю зранку приміщення магазину ”Ювілейний”на просп. Перемоги від решток пожежі
Робітники очищають у п’ятницю зранку приміщення магазину ”Ювілейний”на просп. Перемоги від решток пожежі

О четвертій ночі в п"ятницю мешканці 9-поверхівки на просп. Перемоги, 20, прокинулися від диму та сирен. Горів продуктовий магазин "Ювілейний", розташований на першому поверсі.

— Вікно на ніч відкрила. Прокинулася, бо смерділо горілим. А під вікнами — магазин розгоряється, — каже квартирантка Марина Щур, 26 років. — Взяла документи, гроші, одяглася, вибігла на двір. Біля під"їзду бачу чоловіка, який тікає з дому. Ніс джинси, піджаки, дві сумки. З них стирчали рукави сорочок.

Люди зібралися у дворі. Мешканці другого поверху кашляли, бо надихалися чадного газу, діти плакали. Усі були налякані, але не панікували, продовжує Марина.

Зранку робітники розчищали згарище. У продуктовому відділі вціліли стелажі з макаронами й горохом, консервацією, соками та пивом.

— Каси теж згоріли. Закоптило обмінку й відділ канцелярії, — каже "ГПУ" продавець 42-річна Тетяна.

— Тепер ніде хліба купити. Найближчі магазини біля метро Політехнічний інститут або на площі Перемоги, — говорить Микола Ваюта, 37 років.

— Тут випалюють усі гастрономи, а на їх місці роблять офіси. Років 10 тому згорів гастроном "Ювілейний-2", через дорогу, — згадує 65-річна Ірина Іванівна. — Потім згорів продуктовий біля Політеху. Напевне, й тут буде банк.

— Гастроном відкрили 1967-го. Років зо п"ять тому робили ремонт, а минулого наставили кондиціонерів. Але ж стару проводку не міняли. Вона й коротнула, — вважає місцевий житель Іван Гриб, 45 років.

Пожежу гасили 16 рятувальних машин. Вивіска супермаркета також горіла, три букви на ній відпали. Нині з вулиці назву магазину читають як "Ювілей".

Зараз ви читаєте новину «На проспекті Перемоги згорів магазин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі