середа, 16 квітня 2008 07:07

На прибирання столичних доріг витратили 62 мільйони

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Працівники ”Київавтодору” біля нової вантажівки ”мерседес” із поки ще складеними щітками
Працівники ”Київавтодору” біля нової вантажівки ”мерседес” із поки ще складеними щітками

Кілька десятків куплених торік нових вуличних прибиральних машин показало минулого тижня комунальне підприємство "Київавтодор".

Демонстрували їх на внутрішньому майданчику автопідприємства, що на просп. Московському, 26а. У ряд стояли потужні вуличні пилососи, машини для розкидання солі на дорогах. Уся техніка — універсальна, вона може працювати влітку та взимку. Автомобілі обладнані новими  екологічними двигунами.

Оглядати техніку приїхав перший заступник голови міськадміністрації Денис Басс, 30 років. З його слів, протягом минулої зими у столичному колл-центрі міськради не фіксували скарг на якість прибирання вулиць. Тому мерія вирішила преміювати прибиральників.

Михайло Качколя, 31 рік, начальник колони "Київавтодору" в Голосіївському районі, розповів про новий вуличний "пилосос". Так автодорівці називають прибиральну техніку, яка очищає вулиці від сміття, піску й каміння. Механізм кріплять ззаду до вантажівки, він згрібає боковими щітками сміття і подає його транспортером у кузов.

Усього місто закупило 200 одиниць нової техніки. На їх придбання з міського бюджету виділено 62 млн грн. Гендиректор "Київавтодору" 55-річний Георгій Глінський підкреслив: аби всі столичні дороги були бездоганними, місту щорічно потрібно міняти не менше 100 одиниць прибиральної техніки.

Зараз ви читаєте новину «На прибирання столичних доріг витратили 62 мільйони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі