пʼятниця, 01 лютого 2008 07:08

На показі Доріс Хартвіх зал двічі вибухав оплесками

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Під час показу колекції німецької дизайнерки Доріс Хартвіх моделі-чоловіки танцювали під джаз у виконанні ”РадіоБенду Олександра Фокіна”
Під час показу колекції німецької дизайнерки Доріс Хартвіх моделі-чоловіки танцювали під джаз у виконанні ”РадіоБенду Олександра Фокіна”

29 січня у Міжнародному центрі культури й мистецтв "Жовтневий палац" відбувся перший в Україні "Фешн-концерт". Протягом двох годин німецька дизайнерка чоловічого одягу Доріс Хартвіх у супроводі українського джазового оркестру "РадіоБенд Олександра Фокіна" показувала нову весняно-літню колекцію.

До зали заходить український дизайнер Михайло Воронін, 69 років.

— Гарний одяг і джаз — добре поєднання, — говорить Воронін своєму супутнику, чоловікові в чорному костюмі, якому на вигляд років 60.

У залі гомін. Одні глядачі прийшли послухати джаз. Інші — подивитися, що запропонує німецька дизайнерка. На заднику сцени висвічується напис "Алекс Фокін". Керівник оркестру одягнутий у куртку з малюнком тигра на спині. Він грає на синтезаторі. Під час другої композиції з невеликої драбини посеред сцени спускається саксофоніст. Глядачі не зразу розуміють: чоловік із саксофоном — актор Олег Савкін — тільки вдає, що грає. За ним виходять ще три молодики. Вони демонструють одяг, невимушено танцюють і спілкуються. Протягом усього вечора виходи моделей чергують із піснями та танцями під музику "РадіоБенду".

— Не тільки молоді чоловіки можуть красуватися у модному і гарному одязі, чи не так? — актор Євген Паперний, 58 років, легенько відштовхує модель і виходить до глядацької зали. Він теж демонструє одяг.

— Пацани! — Паперний підходить до літнього чоловіка в сьомому ряду і тисне йому руку. — Не хвилюйтеся, я з вами! Ми ще покажемо молодикам, на що ми здатні!

Актор поправляє на голові шляпу і підморгує білявці. Він одягнутий у світлі лляні штани та піджак.

Доріс Хартвіх вважає, що навесні та влітку чоловікам найкраще носити світлий одяг у діловому стилі. Щоб костюми не виглядали "серйозною класикою", дизайнерка пропонує під піджак та легкі штани взувати кеди чи в"єтнамки. Обов"язковим атрибутом гардеробу стануть кепки та шляпи з вузькими полями. На шию слід пов"язувати тонкі, бажано білі, шалики. Сорочки — лише шовкові.

— Приємно повернутися в Київ, — каже американська джазова вокалістка Кім Сандерс. Олександр Фокін та Доріс Хартвіх запросили співачку виступити на показі. На бек-вокалі джазистці підспівують українські дівчата.

— Ще вчора я була без голосу, — говорить зі сцени співачка. — Однак завдяки українському лікареві Тишкову я сьогодні співатиму.

Останній рядок джазової композиції Сандерс перероблює і співає англійською: "Дякую лікарю за те, що я можу співати!". Зал вибухає оплесками.

Останньою всі модельєри зазвичай показують весільну сукню. Німецька дизайнерка теж так зробила. У фіналі на сцену вийшов чоловік. На його шляпу пов"язали золотавий довгий шмат тканини, схожий на фату. Ззаду її підтримували моделі зі свічками в руках. Зал удруге вибухнув сміхом і оплесками.

Зараз ви читаєте новину «На показі Доріс Хартвіх зал двічі вибухав оплесками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі