четвер, 10 липня 2008 07:07

На Печерську з"явилася кольорова корова

Автор: фото: Олена ВАЛЬЧУК
  Незвичайна статуя корови стоїть у самому центрі міста, за сто метрів від Верховної Ради
Незвичайна статуя корови стоїть у самому центрі міста, за сто метрів від Верховної Ради

Кольорова корова в натуральну величину вже більше місяця стоїть на перехресті вулиць Шовковичної та Інститутської (Печерськ). "Пам"ятник" прив"язаний ланцюгом до дерева. Киянам така статуя до вподоби — більшість людей усміхаються та фотографуються поряд.

— Хай буде, мені подобається, милує око. Коли її бачиш, то мимоволі усміхаєшся,— каже Світлана Василівна, 65 років. — Вона ж нікому не заважає. Ще й квіти на шиї тримає.

Біля корови немає жодних написів, пояснень чи рекламних звернень. Увечері статую підсвічує один прожектор. На шиї у неї є невеликий дзвіночок і прив"язаний мотузкою вазон із рожевими квітами. На дотик статуя зроблена з міцного матеріалу, схожого на пластик. Ніякої покрівлі над коровою немає, тому інколи мокне під дощем.

— Цю корову ще в 2005-му привіз Геннадій Балашов — наш засновник, — каже Катерина Жук, 27 років, офіс-менеджер агентства нерухомості "Липки". — Він колекціонує різних корів, але не таких великих. А цю просто так поставили — щоб радувала людей.

Геннадій Балашов, 47 років, — український бізнесмен і політик. Із 1998 по 2002 був народним депутатом України 3-го скликання. Поговорити "ГПУ" з власником корови не вдалося, бо він у тривалому відрядженні.

За словами Катерини Жук, кілька років тому корова стояла під вікнами офісу агентства — з іншого боку будинку по Інститутській. Потім її встановили на більш помітному місці. Із якого матеріалу зроблена статуя в агентстві ніхто не знає, так само як і скільки коштує така корова.

У 1998 році з подачі художника Паскаля Кнаппа світ уперше побачив стадо розмальованої худоби. Уже через рік прикрашені статуї корів у натуральну величину з"явилися в 25 містах світу. Спочатку всіх розмальованих корів продавали на добродійних аукціонах.

До Німеччини така акція прийшла у вигляді ведмедя, до Канади — в образі лося. Україна також не залишилася осторонь — у 2005 році в нас провели парад кольорових свиней, а у вересні 2007-го — парад левів.

Зараз ви читаєте новину «На Печерську з"явилася кольорова корова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі