середа, 19 вересня 2007 07:06

На Московському мості зіткнулися п"ятеро легкових автомобілів

  Учорашнє місце аварії на Московському мості. Фото зроблено близько пів на десяту дня
Учорашнє місце аварії на Московському мості. Фото зроблено близько пів на десяту дня

Учора близько 7 ранку на Московському мості зіткнулись відразу п"ятеро легкових автомобілів.

Аварія сталася на реверсивній смузі через водія авто "ВАЗ-2107". Він прямував із правобережжя в бік Троєщини. Чоловік грубо проігнорував правила дорожнього руху й виїхав на реверсивку під заборонний червоний сигнал світлофора. Там зіткнувся з "Опелем Рекордом". Водій та пасажир "ВАЗу" загинули на місці пригоди. Ще троє учасників ДТП отримали важкі травми.

— Я доїхав із Петрівки тролейбусом до зупинки Парк дружби народів. Коли вийшов, подивився на годинник — була 7 ранку. Відійшов на кілька метрів від зупинки й почув щось подібне на вибух. Мені навіть здалося, що весь Московський міст струсонуло від нього. Я миттю повернувся в бік Троєщини. Побачив, як зелені "жигулі" сьомої моделі врізалися в "лоб" старому "опелю". Його капот і мотор просто влізли у салон. Із боку він нагадував млинець. Далі автівку викинуло на зустрічну смугу, вона врізалася в "Форд Скорпіо". Аж потім ВАЗ зупинився посеред третьої смуги в бік Петрівки. Там у нього на великій швидкості влетів інший ВАЗ — п"ятої моделі. "Сімку" від сильного удару перекинуло вверх колесами. Картина була жахливою. Міст нагадував усіяне залізяччям поле битви, — пригадує свідок аварії Петро Хоменко, 48 років.

Протягом наступних 5–10 хв. на місце ДТП примчали дві "швидкі", рятувальна з пожежниками та інспектори ДАІ на трьох машинах. Приїхав сумнозвісний синьо-сірий фургончик ДАІ "Сузукі Вітара". Усім водіям стало зрозуміло, що в аварії є загиблі. Це авто приїжджає на ті дорожні пригоди, де зафіксовано смерть або як мінімум важкі травми.

Міст через Десенку на місці аварії був оповитий паром, що валив із радіаторів розбитих автомобілів. Спершу рятувальники взялися витягати двох пасажирів і водія з побитої "ВАЗ-2105". Кузов машини довелося свердлити та розрізати "болгаркою". Постраждалих відправили до лікарні швидкої допомоги. Потім спеціалісти поставили машину-винуватця аварії на колеса. Аби дістати трупи, довелося так само розрізати дах. Два тіла поклали на асфальті й накрили чорним целофаном.

— "Жигулі"-сімка була настільки побитою, що я не міг розпізнати її марки. Біля розбитої машини були калюжі крові. Пожежники змивали її шлангом, — розповідає "ГПУ" працівник "Київавтодоршляхмосту" Анатолій Василиця, 42 роки.

Побиті автомобілі повантажили кранами на евакуатори й вантажівки.

Міські водії із солідним стажем кажуть, що в місті такого затору ще не було ніколи.

Московський міст "поїхав" лише опівдні. П"ять годин потрібно було експертам-трасологам, інспекторам ДАІ та дорожнім службам, аби оформити місце аварії та очистити міст від розбитих машин.

За цей час авто на бульварі Перова, проспектах Ватутіна та Маяковського, вулицях Оноре де Бальзака й Братиславська стояли з вимкнутими двигунами. Кияни виходили з тролейбусів та маршруток і переходили через міст пішки. Робочий день у жителів Лівобережжя почався вчора о 13.00.

Аварію спричинив броварчанин

В управлінні ДАІ Києва "ГПУ" розповіли, що аварію спричинив нині покійний 24-річний житель міста Бровари. Ім"я та прізвище винуватця ДТП поки не називають. Особу пасажирки ще не встановили. Кажуть, їй на вигляд років 20–25.
Інспектори ДАІ розповідають, що чоловік їхав по другій смузі в бік Троєщини. Потім намагався перейти на своєму "ВАЗ-2106" на третю. При цьому він не пропустив "Фольксваґен Пассат". Після зіткнення з ним водій "ВАЗу" втратив керування. Його викинуло спершу на реверсивну, а потім на зустрічну смугу. Там машина стала некерованою, вона пішла проти потоку й у неї вдарилися чотири автівки.

Зараз ви читаєте новину «На Московському мості зіткнулися п"ятеро легкових автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі