Ексклюзиви
пʼятниця, 27 червня 2008 07:06

На міських пляжах найчистіше на початку тижня

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Батьки та їхні малюки відпочивають на Дитячому пляжі в Гідропарку 25 червня 2008 року
Батьки та їхні малюки відпочивають на Дитячому пляжі в Гідропарку 25 червня 2008 року

У місті пляжний сезон у розпалі. Сонячні ванни на піску люди приймають із ранку до вечора. Прибиральники кажуть, що найкраще відпочивати на пляжах на початку тижня — тоді пісок ще чистий.

— За минулий тиждень на 12 пляжах засмагали й купалися майже мільйон 780 тисяч городян, — каже "ГПУ" Пилип Титаренко, заступник директора ДКП "Плесо".

Серед усіх зон відпочинку в Гідропарку пляж Дитячий впадає в око — там чисто, територія огороджена парканом. Акуратно стоять лежаки з парасольками. Десятки матерів пильнують за дітьми.

— Я сюди завжди приїжджаю з онуками. Добиратися зручно на метро, — розповідає Марія Красова, 51 рік. — Сама з дитинства тут купаюся.

Вхід на пляж безплатний, оренда дерев"яного лежака коштує 5 грн, за парасольку від сонця викладають десятку. Пластмасовий переносний лежак коштує 10 грн, туалет — 50 коп. На території подають також солодку воду, морозиво, тут багато відпочивальників навіть у будень. Працюють шість роздягалень та два біотуалети. Є медпункт.

Біля цього пляжу є зона відпочинку для літніх людей — теж огороджена і з такими самими умовами.

На лівому березі Дніпра — від мосту Метро до мосту Патона тягнеться ще один пляж. Його називають диким. Поряд — кілька безплатних автостоянок та туалетів. На пляжі є тенісний корт, працюють кафе.

У середу зранку на озерах у Пущі-Водиці засмагають сотні відпочивальників. Переважно місцеві.

— Тут чисте повітря, ліс. От люди і їдуть сюди, тільки машини паркують поміж дерев, бо стоянки немає, — говорить Валентина Іванівна, 65 років, місцева жителька. — Не всі ж на відпустки до Криму їдуть. Кажуть: там брудно, а тут і близько від міста, і чистенько, ще і джерельна вода б"є. Буває, із собою набирають по 20 пляшок.

На озерах не вистачає "цивілізації", зауважують люди. Немає туалетів та роздягалень.

Озеро Міністерка розташоване біля станції метро Мінська, неподалік траси на Вишгород. "Цивілізовані" пляжі є із того боку водойми, що виходить на вул. Майорова. По другий бік — дикий пляж уздовж вул. Богатирської. Ще частина озера — у приватній власності.

— Ми тут недалеко живемо, тому постійно приїжджаємо маршруткою. Ближче до мене є озеро Вербне, але там не те, — каже Олександра Пастушенко, 17 років, студентка. — Тут чиста вода, нормальний берег. Багато хто з дітками сюди приходить.

Біля Міністерки працюють кілька наметів, де продають воду, печиво й пиво.

— Хотілося б, щоб пляжі були у кращому стані, та все залежить од фінансування, — зазначає Ірина Крищенко, заступник директора підприємства "Плесо", на балансі якого перебувають міські пляжі. — Найбільші проблеми із водопостачанням і водовідведенням. По чистоті прикладом може виступати Дитячий пляж — він огороджений. Це стимулює людей прибирати за собою.

Пляж Росинка під Московським мостом — невеликий і затишний. Ті, хто люблять тишу, можуть прийти сюди відпочити. Під"їзду для машин немає.

Працюють 12 безплатних пляжів

У чотирьох районах міста для купання пристосовані 12 пляжів.
— На 14 пляжах ще не зробили благоустрій, тому офіційно вони закриті, — каже Володимир Середін, 33 роки, начальник служби з утримання пляжних господарств ДКП "Плесо". — Найбільшим попитом користуються пляжі Гідропарку, озера Міністерка, в Пущі-Водиці та на затоках Оболоні.
"ГПУ" дізналася і про оренду водних транспортних засобів у Гідропарку. Прокат човна чи катамарана коштує 10–15 грн/год, моторного човна — 300 грн/год, водного мотоцикла — 150 грн/год, байдарки — від 10–12 грн/год, водних лиж — 50–60 грн за 10 хв., скутера — 15–20 грн/хв.

Зараз ви читаєте новину «На міських пляжах найчистіше на початку тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути