понеділок, 28 лютого 2011 17:44

На місці Десятинної церкви Попов хоче збудувати нову

На місці Десятинної церкви Попов хоче збудувати нову

Голова Київської міської держаної адміністрації Олександр Попов підписав розпорядження про оголошення "бліц-конкурсу" на кращу концепцію "відновлення Десятинної церкви".

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Йдеться про відновлення пам'ятки археології національного значення "Дитинець стародавнього Києва VIII-X ст. з фундаментом Десятинної церкви X ст.".

Умови конкурсу передбачають консервацію та сучасну музеєфікацію автентичних залишків та слідів церкви Богородиці (Десятинної), створення архітектурного ансамблю з інфраструктурою музейного комплексу.

Конкурс проводиться з 25 лютого до 25 квітня 2011 року, підведення підсумків конкурсу відбудеться до 29 квітня поточного року.

Виставка конкурсних робіт буде експонуватись у приміщенні Будинку архітектора на вул. Б. Грінченка, 7 протягом 2-х тижнів після завершення терміну подачі робіт.

Умови конкурсу передбачають консервацію та сучасну музеєфікацію автентичних залишків та слідів церкви Богородиці (Десятинної), створення архітектурного ансамблю з інфраструктурою музейного комплексу.

"Важливо передбачити можливість проведення подальших науково-археологічних та історико-культурних досліджень давніх поселень епохи неоліту та залізного віку, цитаделі давнього Києва Х ст., некрополю X та XI століть, залишків княжих палаців, слідів перших етапів формування державності на Київській Русі із єдиної для всіх слов'янських народів Східної Європи духовної та символічної цінності - церкви Богородиці (Десятинної) X - XIII ст.", - йдеться в розпорядженні.

Також стоїть завдання створити належні умови для відкритого екскурсійного відвідування усього комплексу пам'яток історико-культурної спадщини всесвітнього значення, відправлення релігійних потреб громадян та проведення інших заходів.

Крім того, необхідно визначити доцільну пішохідно-транспортну схему навколо пам'ятки, віднайти краще рішення щодо комплексного благоустрою, озеленення, екологічного оздоровлення і нічного освітлення території.

Як відомо, у п'ятницю міністр культури Михайло Кулиняк заявив, що на території залишків Десятинної церкви не планується будівництво нових церков.

Раніше головний архітектор Києва Сергій Целовальник заявляв, що наа місці Десятинної церкві у Києві планується побудувати новий храм Московського патріархату.

Зараз ви читаєте новину «На місці Десятинної церкви Попов хоче збудувати нову ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі