середа, 08 серпня 2007 07:05

На Майдані з"явився "Бессарабскій дворикъ 1912"

Автор: фото: Олена ВАЛЬЧУК
  Власник павільйону розуміє, що його назва не відповідає місцю, де він стоїть. Тому обіцяє змінити назву
Власник павільйону розуміє, що його назва не відповідає місцю, де він стоїть. Тому обіцяє змінити назву

"Що хочуть, те й роблять, — обурюється 22-річний киянин Денис, вказуючи рукою на три нові павільйони на майдані Незалежності. — Міська влада запевняла, що прибере торгівлю з Майдану. А натомість аж три нових кіоски вліпили!".

Павільйони на центральній площі міста встановили два тижні тому. Дехто не розуміє, як на Майдані могли відкрити кіоски із незвичною для цієї місцини назвою — "Бессарабскій дворикъ 1912". Розміщені вони поряд із кінцевою зупинкою тролейбусів NN16 і 18. Павільйони мають відкрити 15 серпня. Поки що там працюють будівельники.

Ще на початку липня "Бессарабскій дворикъ 1912" встановили поблизу Бессарабки. Однак спеціальна інспекція мерії спробувала прибрати один із кіосків за допомогою бульдозера.

— Комісія вісім діб чергувала з краном на Бессарабці, аби знести мої павільйони, чи "малі архітектурні форми", згідно з паперами, — згадує директор підприємства "Бессарабскій дворикъ 1912" Юрій Ткач. — Хотіли все порізати болгарками на шматки й вивезти.

Власник стверджує, що збирав документи на встановлення павільйонів три роки. Останній дозвіл отримали два місяці тому.

— Оскільки із Бессарабки нас вигнали, то міська влада дала дозвіл працювати тут, на Майдані, — каже Ткач.

На будівництво підприємець витратив $300 тис. Меблі та будматеріали замовляв у Італії.

— Тут не перша лінія центральної вулиці, тому ми можемо працювати, — розповідає Ткач. — Нині переоформлюю всі дозволи зі старої адреси на нову. Усіх дивує, чому кіоски на Майдані мають таку дивну назву. Її змінюватимемо. Але руки поки що до цього не дійшли.

В одному павільйоні продаватимуть шаурму й сендвічі, в другому — морозиво, торти й кондитерські вироби. У третьому працюватиме кав"ярня.

Біля "двориків" зроблять алею ліхтарів та обладнають літні площадки. До Дня незалежності мають усе завершити.

Депутат Київради Олександр Бригинець раніше припускав, що місце на Бессарабці, звідки виселили Юрія Ткача, вподобав однин із заступників мера.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані з"явився "Бессарабскій дворикъ 1912"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі