субота, 26 квітня 2008 07:10

На Майдані пригощатимуть кашею та чаєм

Великодні літургії в соборах Української православної церкви Київського патріархату розпочнуться в неділю о другій ранку і триватимуть до десятої. Посвятити паски можна буде в суботу з 16.00 до 22.00. У неділю — після богослужіння.

У соборах Московського патріархату о 23.30 почнеться хресна хода. Ранкова літургія у Воздвиженському храмі на Подолі — з сьомої ранку, а в Трапезному — з дев"ятої. Після цього святитимуть паски в Лаврі, на площі перед Успенським собором. Освячування перед Воздвиженським храмом відбудеться з 12.00 до 16.00.

На Майдані Великдень святкуватимуть у неділю з 15.00 до 20.00. Передбачено, що вітатимуть церковні ієрархи та представники влади. Пізніше буде концерт за участю художніх колективів. Зірок на святкування не запрошували. Народні майстри вчитимуть киян розмальовувати писанки. Разом із концертом пройде ярмарок. Людей пригощатимуть кашею і чаєм.

Зустрічатимуть Великдень і в Пироговому, але з понеділка. Можна буде подивитися на роботу гончарів і виліпити горщик власноруч. Кататимуть на конях, виступатимуть народні колективи.

На Троєщині в понеділок 28 квітня біля кінотеатру "Флоренція" на просп. Маяковського, 31 виступатиме Віктор Павлік. Початок концерту — о 15.00.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані пригощатимуть кашею та чаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі