понеділок, 01 вересня 2008 16:57

На Куренівці будують "Паркове місто"

Автор: макет компанії ”К.А.Н. Девелопмент”
  Макет житлового комплексу ”Паркове місто” на вулиці Вишгородській, 45
Макет житлового комплексу ”Паркове місто” на вулиці Вишгородській, 45

На Куренівці розпочали будівництво житлового комплексу "Паркове місто". Його поштова адреса — вул. Вишгородська, 45.

Компанія-забудовник "К.А.Н. Девелопмент" запевняє, такого рівня комплексу в Україні й столиці ще не споруджували.

"Паркове місто" буде закритим комплексом із власною інфраструктурою. Його родзинкою є історичний природний парк "Гірка Крістера" з каскадом озер і безліччю красивих, пишних дерев, — каже "ГПУ" Гліб Мураванський, 28 років, заступник генерального директора фірми.

Загальна площа забудови — 17 га. Майже 4 га займе парк. У проекті "Паркового міста" є однокімнатні помешкання із площею 45 кв. м і п'ятикімнатні, площею 205 кв. м. Ціна квадрата — від 11 тис. грн до 13 тис. У комплексі має бути 3355 квартир.

— Будують більше аніж півроку, — розповідає "ГПУ" 30-річна Олена Матвієнко, жителька вул. Осиповського, що поряд із "Парковим містом". — Не чула, аби хтось із місцевих виступав проти. Територія колись належала агрофірмі "Троянда". Раніше входити туди було заборонено. Тепер гуляти дозволили. Як я знаю, комплекс будують на місці колишніх теплиць.

У компанії кажуть, кожен покупець може обрати квартиру з балконом або з невеликою терасою.

У "Парковому місті" будуть магазини, косметичний центр, прокат автівок, сауна, діагностичний центр, хімчистка, кафе, ресторани, боулінг-клуб і більярдна. Також відкриють дитсадок і школу. Комплекс охоронятимуть цілодобово.

— Будинки будуть різні за висотністю. У проекті є п'ятиповерхівки. Є й висотки, наприклад, 26-поверхівка. Майже з усіх квартир буде вид на паркову зону. Проект розробляли українські архітектори з компанії "Архиматика", — продовжує Гліб Мураванський.

Якщо без заторів, то на Вишгородську, 45, із центру можна доїхати за 20 хв.

Першу чергу будівництва планують здати наприкінці 2009-го. Нині компанія працює цілодобово, у три зміни й без вихідних.

Із 2001-го по 2007 рік "К.А.Н. Девелопмент" збудувала торгово-розважальний комплекс "Арена" на площі Бессарабській у центрі столиці. Нині компанія зводить на Печерську 18-поверхівку на вул. Івана Мазепи, 11. Місцеві протестують проти забудови на Мазепи — поряд розташована Аскольдова могила та пам'ятник Андрієві Первозванному.

Зараз ви читаєте новину «На Куренівці будують "Паркове місто"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі