пʼятниця, 23 березня 2007 14:41

На київських цвинтарях після 2011-го не буде місць

Головне управління ритуальних послуг Київської міської державної адміністрації прогнозує дефіцит місць поховання на цвинтарях після 2011 року.

Про це заявив начальник управління Віктор Демченко на засіданні колегії Київміськадміністрації.

"За проведеною управлінням інвентаризацією вільних місць (на цвинтарях) і з огляду на існуючу інтенсивність поховань у Києві, вільних ділянок на діючих цвинтарях вистачить на 3-4 роки", - сказав Демченко.

З його слів, при діючих нормативах потреба населених пунктів у цвинтарях становить 0,24 га на 1 тис. жителів, тобто площа цвинтарів Києва повинна становити понад 600 га.

Демченко заявив, що у зв"язку із цим Київміськадміністрація повинна терміново вирішити питання про виділення земельної ділянки 100-150 га для будівництва цвинтаря.

Він сказав, що в листопаді 2006 року міськадміністрація звернулася до Київської обласної державної адміністрації із проханням виділити таку ділянку в Броварському районі.

Однак Богданівська і Зазим"ївська сільські ради району, на чиїх землях передбачалося розмістити цвинтар, заявили, що ці землі розділені на паї й передані приватним власникам, а інших вільних ділянок у селах немає.

Також Демченко зазначив, що у відведенні земельної ділянки 27,4 га під будівництво 2-ї черги Південного цвинтаря Київміськадміністрації також відмовила Києво-Святошинська райрада області, яка має намір розмістити на ньому районний цвинтар.

На думку начальника управління, ситуацію можна частково врегулювати, побудувавши новий крематорій з колумбарієм за межами житлових масивів Києва, для чого необхідна земельна ділянка 10-15 га.

У свою чергу заступник голови Київміськадміністрації Ірена Кільчицька повідомила журналістам, що направила звернення до депутатів Київської міської ради про необхідність негайно вирішити проблему з виділенням землі під цвинтарі.

Як повідомляло агентство, у Києві 29 цвинтарів загальною площею 560 га, з яких 2 діючих (Північний й Південний), 2 закритих й 25 частково закритих.

Загальна кількість поховань на київських цвинтарях становить понад 785 тис, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «На київських цвинтарях після 2011-го не буде місць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі