субота, 16 лютого 2008 07:14

На Дарниці буде музей транспорту

Наприкінці липня в районі Cтарої Дарниці можна буде покататися трамваями, тролейбусами й автобусами, що курсували вулицями столиці минулого століття. На території Дарницького депо на вул. Павла Усенка, 6 створять Музей натуральних експонатів громадського транспорту, повідомляє прес-служба міськдержадміністрації.

Понад 15 експонатів стоять у депо й автопарках міста. На вул. Усенка їх звезуть, коли там обладнають ангари. Новим музеєм керуватиме Лідія Лівінська, 80 років. Нині вона очолює Музей історії електротранспорту. Пані Лівінська чекала на відкриття такого закладу 17 років.

— Такі музеї є у всіх країнах світу. Завжди ж цікаво подивитися — на чому їздили люди сто років тому! Багато рухомого складу керівництво міських депо порізали й здали на металобрухт. Але кілька трамваїв, тролейбусів і автобусів ще залишилися. Ми визначили експонати для музею. Там буде більш ніж 30 одиниць рухомого складу зі столиці й України, — розповідає "ГПУ" Лідія Лівінська.

Окрім справжнього транспорту, протягом півгодинної екскурсії в музеї покажуть макети трамваїв і тролейбусів, що не збереглися до цього часу.

Зараз ви читаєте новину «На Дарниці буде музей транспорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі