понеділок, 09 липня 2007 07:12

На будинок по вулиці Городецького знову напали

У будинку N4 по вул. Городецького за останні роки несподівано померли п"ятеро жителів. Сусіди переконані, що людей не стало через суперечку за приміщення із ТОВ "Миколаївське".

— Євген Чулаков, Марія Капітаненко, Лариса та Анатолій Куліші, Віктор Нікітін, — перераховує жителька будинку Лариса Іващук. — У всіх серцеві напади. Нерви у людей не витримують такого життя.

Будинок N4 побудований у стилі віденського модерну в 1913 році. У самому центрі міста. З одного боку — Майдан і консерваторія, з другого — Хрещатик. Уже шість років мешканці намагаються не пускати у підвал ТОВ "Миколаївське". Люди твердять, що товариство хоче зробити там казино. Крім того, бояться, що їх і зовсім виселять із квартир.

Наприкінці 2001 року тодішній керівник Фонду приватизації комунального майна колишнього Старокиївського району продав "Миколаївському" підвал будинку за 260 тис. грн. Робити цього без згоди мешканців, за їхніми словами, фонд не мав права. Законність скарг визнала й прокуратура — у 2004 році за фактом незаконної приватизації було порушено кримінальну справу. Однак покарати винних не можуть і досі, хоч відбулося вже кілька судів. Тим часом люди живуть у постійній тривозі.

— Тиждень тому я поверталася з гастроному, дивлюся, у дворі повно незнайомих у камуфляжах, — розповідає ветеран війни Валентина Качаловська, мешканка будинку. — Бандити відрізали петлі з наших дверей у підвалі, вийняли замок на вхідних дверях. Добре, міліція приїхала вчасно. А то як вони пройдуть у підвал, їх звідти уже не викуриш.

Жителі кажуть, ще раніше підприємство почало робити ремонт у підвалі. Від цього там завалилася колона, на стіні пішла тріщина.

— Якщо будинок розвалиться, де ми жити будемо? А землю завжди зможуть продати, — кажуть люди.

За оцінками мешканців, їхній будинок разом із землею коштує більш як $30 млн.

Зараз ви читаєте новину «На будинок по вулиці Городецького знову напали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі