четвер, 26 липня 2007 07:01

На Богдана Хмельницького не буде "Українських ласощів"

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  Магазин ”Українські ласощі” на вулиці Богдана Хмельницького був візиткою Києва у 70–80-х роках
Магазин ”Українські ласощі” на вулиці Богдана Хмельницького був візиткою Києва у 70–80-х роках

"А що, магазин зачинили назовсім? Мені сказали, вас закривають", — запитує випадковий перехожий через відчинене офісне вікно в Сергія Осіпова, 47 років, директора магазину "Українські ласощі".

— Хто вам таке сказав? Ми зачинилися на ремонт, — відповідає підвищеним тоном директор.

— А потім відчинитесь? — не вгамовується чоловік.

Такі розмови дуже втомлюють і навіть дратують директора магазину, зізнається Сергій Осіпов.

Один із найвідоміших міських магазинів солодощів "Українські ласощі" на вул. Богдана Хмельницького, 14 зачинили на ремонт. Адміністрація запевняє: триватиме він два місяці. Кияни не вірять, що "Ласощі" відчиняться. За останні п"ять років у центрі міста назавжди закрилися кілька десятків відомих "народних" магазинів. "Ласощі" знані ще з радянських часів. Саме сюди приходили купувати торт "Київський" та цукерки "Вечірній Київ" усі, хто приїжджав до міста у відрядження.

— Я не готовий сказати, чи буде тут після ремонту цей же магазин, — каже "ГПУ" директор. — Не кажу ані "так", ані "ні".

Усередині "Ласощів" досі відчувається аромат шоколаду. Але вітрини вже порожні. Стіни та стеля потріскані, зі слідами від води. Директор каже, що "Українські ласощі" пережили дві пожежі та кілька затоплень. А ремонтувати будинок ніхто не збирається. Якби колектив свого часу не приватизував приміщення, магазин давно б виселили, додає директор.

— З цього дому мешканців давно виселили, зараз на верхніх поверхах живуть лише бездомні, — розповідає жінка з адміністрації магазину. — Система опалення майже не працює, наші продавці мерзли останні три зими. Усі були готові, що магазин зачинять.

Начальник управління з питань торгівлі та побуту КМДА Василь Щербенко сказав недавно, що магазин має право змінити профіль. Після приватизації власник зобов"язаний зберігати профіль торговельного закладу п"ять років. Цей термін збіг у "Ласощів" ще 2003-го.

Сергій Осіпов додає, що кіоск від їхнього магазину працює у вестибюлі станції метро Університет.

— "Українські ласощі" себе віджили, — додає Сергій Осіпов, проводжаючи кореспондента ГПУ" до дверей. — Можливо, будемо відкривати власні кіоски по всьому Києву, так вигідніше.

Зараз ви читаєте новину «На Богдана Хмельницького не буде "Українських ласощів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі