понеділок, 22 травня 2017 11:16

На Байковому кладовищі викрали погруддя Миколи Міхновського

На Байковому кладовищі викрали погруддя Миколи Міхновського
Викрали погруддя з пам'ятника Миколі Міхновському. Фото: www.facebook.com

На столичному Байковому кладовищі викрали погруддя з пам'ятника українському політичному діячу Миколі Міхновському.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook президент історичного клубу "Холодний Яр" Роман Коваль.

"21 травня 2017 року зайшов на могилу до Миколи Міхновського. І не повірив своїм очам – немає бронзового погруддя! Замість нього – жовті й блакитні квіти. Тобто прикра подія сталася не сьогодні і не вчора. Чому ж про це ніхто не знає? Чому про це ніхто не говорить?! Ми навіть не знаємо, чи поліція веде розслідування", - йдеться у дописі.

У коментарях кияни зауважили, що зникнення відбулось давно.

"Я дізнався тільки тепер. Звернемось до поліції", - запевнив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вандали пограбували могилу Лесі Українки

Міхновський Микола - український політичний і громадський діяч, адвокат, публіцист, перший ідеолог українського націоналізму та організатор війська. "Міхновський належав до тієї когорти людей, кого неможливо назвати "людиною свого часу". Він його випереджував. Коли його сучасники несміливо подавали голос за автономію України, він звучно і твердо відстоював ідею українського самостійництва і своєю безкомпромісною боротьбою наближував перспективу незалежності конкретними справами", - говорив доктор історичних наук Федір Турченко.

Зараз ви читаєте новину «На Байковому кладовищі викрали погруддя Миколи Міхновського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі