пʼятниця, 13 квітня 2012 14:12

На Андріївському узвозі хочуть знести ще 2 будинки

На Андріївському узвозі хочуть знести ще 2 будинки
Такий вигляд має Андріївський узвіз після початку там ремонтних робіт. Фото: 3oko.com.ua

Щонайменше ще два будинки хочуть реконструювати на вул. Андріївський узвіз, що в Києві. Загалом же там планують побудувати понад 10 нових об'єктів.

Про це заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець на прес-конференції.

"Я маю лист прокурора міста Києва. Виявляється, прокурор знає, який наступний будинок буде зруйнований. Йдеться про будинок №18, в якому зараз знаходяться художники", – розповів голова комісії КМДА.

Він показав листа прокурора із таким змістом: "На замовлення ТОВ "Авіантбуд", яке є власником цього будинку, землевпорядною організацією розроблено проект землеустрою щодо відведення вказаної земельної ділянки для будівництва, експлуатації та обслуговування житлових апартаментів з офісним центром, закладами торгівлі, громадського харчування та підземним паркінгом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близько 50 млн. грн. коштують ремонтні роботи на Андріївському узвозі

"Це означає, що на місці того будинку, в якому зараз знаходиться 18 художніх майстерень, буде побудовано інший будинок, – говорить Бригинець. – Однак є ще 36-й будинок, де також перебувають художники. Уже розглядається питання про продаж цього будинку з аукціону. Що буде з будівлею, яку орендує спілка художників, якщо її продадуть з аукціону – невідомо. Але це робить адміністрація, це подання КМДА".

Мало того, за словами Бригинця, на Андріївському узвозі й на прилеглих до нього вулицях планується розмістити від 10 до 15 різних об'єктів. Зокрема хочуть побудувати два будинки на перетині Андріївського узвозу і Боричевого Току.

"Там уже виділена ділянка, Київрада за це проголосувала, для будівництва суспільно-громадського центру. Також є незабудоване місце навпроти музею Кавалерідзе. Швидше за все, будівництво там розпочнеться достатньо скоро. Адже людям, які орендують там території для торгівлі, уже не продовжують угоди", – зазначив Бригинець.

Зараз ви читаєте новину «На Андріївському узвозі хочуть знести ще 2 будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі