вівторок, 22 лютого 2011 12:10

На Андріївському узвозі буде три грандіозних новобудови

На Андріївському узвозі буде три грандіозних новобудови

Концепція проекту реставрації Андріївського узвозу в Києві була представлена напередодні на засіданні консультаційної ради при ГУ охорони культурної спадщини КМДА.

Реконструкцію заплановано здійснити до Євро-2012. Концепція передбачає ремонт аварійних будівель та інженерних мереж, заміну сходів, оновлення фасадів будинків і уніфікацію робочих місць продавців на узвозі. Це буде перша черга реконструкції, яка обійдеться в 210 млн грн.

Паралельно з реконструкцією на Андріївському узвозі, як з'ясувала "Газета по-київські", розгорнуть масштабне будівництво. На рівні міської влади там затверджено щонайменше три грандіозних новобудови.

Так, за адресою Андріївський узвіз, 14-16, з'явиться готель з рестораном (максимальна висота - 11 поверхів), який буде явно вищий за сусідні будівлі. Забудовник - ПП "Маркон". Замок Річарда (навпроти) обіцяють за домовленістю з власником нарешті перебудувати під готель.

Перетин спуску і Боричевого току - на місці фабрики "Юність" з'явиться п'ятиповерховий "Андріївський плаза". Проект пов'язують з компанією, яка нібито належить Рінату Ахметову. Сусідня адреса - Андріївський, 6/33. Тут планували побудувати ресторан у комплексі з магазином з продажу товарів мистецтва та виставковим центром. Забудовник ТОВ Фірма "Сула", яку ЗМІ пов'язують з Петром і Ярославом Ющенком - братом і племінником екс-президента

Андріївський узвіз, 32, - на цьому місці з'явиться семиповерховий офісний центр.

Столична влада після реконструкції планує перетворити узвіз на пішохідну туристичну вулицю.

"Ми хочемо, щоб Андріївський узвіз щодоби забезпечував потреби хоча б 400-500 туристів", - розповіла старший науковий співробітник "УкрНДІпроектреставрація" Ольга Рутковська, пише "КоммерсантЪ-Україна".

Суперечки викликала пропозиція легалізувати торгівлю та уніфікувати місця для торговців - по одному виду на кожну продукцію. Конструкції будуть переносні, кріпитися на відбійник уздовж дороги. У Київраді переконані, що це витіснить з узвозу художників і майстрів декоративно-прикладного мистецтва, чиї роботи користуються попитом в іноземних туристів.

Остання реставрація Андріївського узвозу проводилися на початку 80-х років минулого століття, напередодні святкування 1500-ї річниці заснування Києва.

Зараз ви читаєте новину «На Андріївському узвозі буде три грандіозних новобудови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі