пʼятниця, 26 жовтня 2007 07:12

Музейники можуть оголосити голодування

Колектив Музею історії Києва відмовляється переїжджати в ще недобудоване приміщення 8-поверхового бізнес-центру на вул. Інститутській, 3 (центр) і погрожує розпочати голодування.

Свою позицію пояснюють тим, що інвестори не залучають музейників до проектних робіт і самого будівництва.

— Музей планували розмістити на першому поверсі. Вище може бути ресторан, але нам нічого про це не кажуть. А музей потребує особливого приміщення, — каже "ГПУ" Ольга Овчарова, 55 років, співробітник Музею історії Києва.

Музей четвертий рік не має свого приміщення. 2003-го уряд виселив його з Кловського палацу на вул. Орлика, 8 (Липки). Відтоді експозиції складено до ящиків, а сам колектив працює в кількох кімнатах Українського дому. Більш як рік тому мерія пообіцяла виділити музею приміщення на вул. Інститутській, 3. Але воно й досі недобудоване.

— Усе буде добре. Не можна відмовлятися від 10 тисяч "квадратів". Це найоптимальніший варіант, представлений на конкурсі, — переконує Світлана Зоріна, 39 років, начальник управління культури.

За кілька днів працівники музею мають намір мітингувати під мерією. До них можуть приєднатися працівники інших музеїв Києва.

Не подобається музейникам і те, що звільнили їхнього директора Тамару Хоменко.

— Без неї Музею історії Києва не буде. Тамара Євгенівна активно добивалася, аби нам виділили окреме приміщення, — каже Ольга Овчарова. — Якщо влада проігнорує наш мітинг, то оголосимо голодування.

Кілька днів тому Світлана Зоріна заявила, що директора музею Тамару Хоменко звільнено через поганий стан здоров"я. Тамара Хоменко місяць була відсутня на роботі — після того, як її прооперували.

Зараз ви читаєте новину «Музейники можуть оголосити голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі