пʼятниця, 16 травня 2008 07:07

Можуть закрити магазин "Сяйво"

Голова Спілки письменників України 65-річний Володимир Яворівський закликає захистити книгарню "Сяйво" на вул. Червоноармійській, 6 у центрі міста.

Письменник переконує: за останні роки столична влада намагається перепрофілювати заклад. За його словами, це роблять люди з оточення секретаря міськради Олеся Довгого.

— Якщо "Сяйво" знищать, це означатиме: культура із Хрещатика виселена, — каже Яворівський.

За останні роки в центрі міста закрили кілька книгарень. Зникли "Дніпро" на вул. Володимирській, "Медична книга" на площі Льва Толстого, "Мистецтво" на Хрещатику. Книгарню "Букініст" на вул. Сагайдачного змусили переїхати на вул. Нижній Вал на Подолі. Не дозволяють приватизувати приміщення колективу магазину "Знання" на Хрещатику.

"Сяйво" відкрили в лютому 1944-го. На фасаді будівлі є вісім меморіальних дощок українських літераторів, які були постійними відвідувачами закладу. До 1991-го книгарня була неформальним місцем зустрічей українських письменників. Площа крамниці — 367 кв. м. Нині в "Сяйві" продають 60 тис. книг, зокрема 40% — українських письменників.

Зараз ви читаєте новину «Можуть закрити магазин "Сяйво"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі