четвер, 20 вересня 2012 11:26

"Мовне питання у Київраді піднімуть лише за наказом Банкової" - БЮТ-Батьківщина

"Мовне питання у Київраді піднімуть лише за наказом Банкової" - БЮТ-Батьківщина
Тетяна Меліхова. Фото: radiosvoboda.org

Десята сесія шостого скликання Київської міської ради розпочалася з мовного питання. Голова фракції БЮТ-Батьківщина Тетяна Меліхова з місця внесла питання про мораторій на введення російської мови як регіональної.

"Наші кияни російської мови не бажають. До нас надіслали більше тисячі підписів батьків та учнів гімназії "Київська Русь" та інших шкіл Дарницького району про те, що вони проти введення викладання російської мови. "Партія регіонів" хоче піаритися на мові. Якщо вони кажуть, що сьогодні мовне питання не голосуватимуть, то це не означає що завтра не поступить команда з Банкової і вони тоді внесуть усе, що завгодно", — сказала з місця Меліхова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павличко хоче бачити Кличка на мітингу проти "мовного" закону

Вона просила в головуючої проголосувати це питання аби "не будоражити громаду". Після неї слово взяв голова фракції "Партія регіонів" у Київраді Олексій Омельяненко.

"75% киевлян считают украинский язык родным, оснований для того, чтобы вводить российский язык как региональный нет необходимости. Поэтому я прошу вас не рассматривать этот вопрос."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" збираються зробити "мовний" закон недіючим на території Києва

Головуюча Галина Герега підсумувала, що мовне питання не пройшло проофільних комітетів, тому не може розглядатися на порядку денному. Вона наголосила, що це питання, якщо воно пройде профільні комісії, може бути розглянуте на наступному засіданні Київради, яке планується провести до виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовне питання на наступному скликанні Київради не розглядатимуть

Після відмови Тетяна Меліхова зауважила у кулуарах Київради, що мовне питання виставлять пізніше, за наказом Банкової.

"Я вчора намагалася потрапити до Галини Федорівни на прийом, то такого ще не було, щоб вона мене не прийняла. Це говорить про те, що вона робить усе можливе, щоб саме сьогодні не ставити це питання на порядок денний", — додала вона.

Сьогодні в порядку денному першого засідання Київради 302 проекти рішення — 26 загальних, 46 стосуються власності, 230 — містобудування та землекористування.

Зараз ви читаєте новину «"Мовне питання у Київраді піднімуть лише за наказом Банкової" - БЮТ-Батьківщина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі