середа, 13 лютого 2008 07:10

Московські художники приголомшили пасажирів київського метро

Автор: фото: Володимир ШЕВЧЕНКО
  Вранці 10 лютого  молоді художники  пригощають пасажирів у вагоні метро на Сирецько-Печерській лінії
Вранці 10 лютого молоді художники пригощають пасажирів у вагоні метро на Сирецько-Печерській лінії

У неділю об одинадцятій ранку на станції метро Вирлиця у потяг заходять п"ятеро людей. Розкладають два білі пластмасові столи посеред вагона, накривають білою скатертиною, дістають сир, ковбасу, мариновані огірки, пляшку вина "Meрло" та горілки "Хортиця".

— Подходим, не стесняемся! Всех приглашаем принять участие в пире! — запрошують пасажирів до столу.

У такий спосіб художники групи "Р.Е.П." (Революційний експериментальний простір) протестували проти закриття виставки "Спільний простір" на станції метро Арсенальна. Ініціаторами виступили художні групи з Москви "Война" і "Бомбилы".

— Ну, такого в метро ще не було, — здивована пасажирка відходить у кінець вагона.

Інші усміхаються, знімають на мобільні телефони, дехто частується.

— Акція проходила на трьох лініях метро. Продукти та напої купували за кошти московських художників. Це реакція нашої групи на закриття виставки "Спільний простір", що пропрацювала лише день, — розповідає "ГПУ" Лада Наконечна, 26 років, активіст групи "Р.Е.П." — Виставка відкрилася 6 лютого. Ми орендували будівельний контейнер. Його встановили на площі біля станції метро Арсенальна. Демонстрували фото- та відеороботи українських і російських художників. Виставка мала тривати до 12 лютого, але вже сьомого її закрили. Міська влада говорить, роботи мали порнографічний відтінок. Але ж це не так, — заперечує жінка. — Таку ж акцію проводили у московському метро. Її присвятили пам"яті поета Дмитра Пригова.

У прес-службі метрополітену кажуть, що проведення заходу не погодили з адміністрацією. Учасники акції будуть покарані.

Зараз ви читаєте новину «Московські художники приголомшили пасажирів київського метро ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі