четвер, 19 липня 2007 07:01

Міст із Подолу на Троєщину стали будувати жвавіше

Автор: фото: Євген КОЛЕСНИК
  49-річна Тетяна Буличевська живе у гуртожитку заводу ”Ленінська кузня” на Рибальському острові.
49-річна Тетяна Буличевська живе у гуртожитку заводу ”Ленінська кузня” на Рибальському острові.

0До 1 листопада в Києві обіцяють увести в експлуатацію першу ділянку Подільсько-Воскресенського мосту, яка з"єднає вулицю Набережно-Хрещатицьку і острів Рибальський. Вчора будівництво відвідали чиновники мерії на чолі з Леонідом Черновецьким. Обіцяють, що міст розвантажить набережну Дніпра.

— Тоді по прямій можна буде дістатися до Московського мосту, — каже Олег із Хмельницького, який працює на будівництві.

Другу частину мосту, на Троєщину, будуватимуть протягом усього наступного року. Для того щоб будувати далі, потрібно знести не тільки дачі на Русанівських садах, а й гуртожитки заводу "Ленінська кузня" на Рибальському острові. Від них до київської "будови століття" всього 4 м.

— Коли будували тут біля нас, то аж полки падали. Ось діри через це які, — 49-річна жителька гуртожитку Тетяна Буличевська показує на тріщину через усю стелю. — Тоді сваї забивали під самими вікнами. Потім будівництво заморозили, ціле літо тут біля нас нічого не робили. А вчора от знову кран запрацював.

Зараз у кожній кімнатці гуртожитку на Електриків, 31 живуть 6–7 людей. Начальник відділу підготовки будівництва Подільського мостового переходу Віталій Сарапука каже, що їх навряд чи розселять цього року.

Тетяна Буличевська живе на 3-му поверсі гуртожитку з донькою, зараз не працює. У неї понад 250 сусідів, хоч насправді жити у гуртожитку мають право тільки 54 особи. Люди прописують у своїх кімнатах знайомих і родичів, щоби при розселенні отримати більше житла.

— Ленінський уголок, спортивну залу, склади, санузол на першому поверсі — все заселено людьми, — бідкається Тетяна Тарасівна.

Вона проводить коридорами гуртожитку, показує на обдерті стіни.

— Грошей на фарбу немає, малярів із ЖЕКу не дають, бо платити нічим. Туалети прибиральниці не миють. Зібрала дівчат із поверху. За свої гроші побілили кухню й умивальники, — бідкається Буличевська. —  Минулого вівторка на першому поверсі біля пожежного виходу прорвало каналізацію. Нечистоти у під"їзді по коліна сім днів плавали.

Через перенаселеність гуртожитку житло його законним мешканцям шукатимуть довше. Компанія "Містобуд" не має можливості розселити всіх 258 жителів будинку

— Вони кажуть, що 50 років квартири ніхто не отримає, якщо нам дадуть стільки житла, — каже Бураковська. — Подейкують, що вже будинок нам побудували, тільки згодом комусь продали.

Відселятимуть киян також із Солом"янського району — там на вулиці Глінки зведуть новий житловий будинок. Людям виділять квартири на вул. Васильченка, 3.

Зараз ви читаєте новину «Міст із Подолу на Троєщину стали будувати жвавіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі