вівторок, 09 жовтня 2007 07:04

Міст для закоханих розмалювали

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Учасники групи ”Київнадпроф”розмальовують вхід на місток
Учасники групи ”Київнадпроф”розмальовують вхід на місток

"Безобразие, разрисовались, пройти невозможно!"

Наречена піднімає поділ пишної сукні й проходить "свіжими" освідченнями в коханні. Ними розписаний Міст закоханих, що на Петрівській алеї на Печерську.

Минулої суботи опівдні група активістів "Київнадпроф" розмалювала Парковий міст. У народі його називають Мостом закоханих. До організації входять люди різні за віком та інтересами. Себе жартома називають представниками "надпрофесій".

— Спілкуємося переважно в Інтернеті. Коли збираємося, робимо Київ веселішим, — розповідає одна з організаторок акції Вікторія Зелюк, 21 рік, студентка географічного факультету університету ім. Шевченка.

Ідею Вікторії підказала подруга з Москви. Вона пропонувала "зробити щось шалене", роздати перехожим вірші чи квіти. Вирішили  розмалювати міст.

Люди кажуть, влада не перешкоджала проведенню акції.

— Директор Маріїнського парку й керівництво "Київмостобуду" N6, що наглядає за Парковим мостом, одразу погодилися. Знайшли спонсора, підприємство "Ескаро". Воно надало 14 банок різнокольорової фарби. Самі купували лише пензлі, — говорить програміст Олексій Постніков, 26 років.

На акцію прийшло близько 40 чоловік. Класний керівник 8-А школи N315 побачила оголошення в Інтернеті. Запропонувала учням помалювати.

— Діти сприйняли пропозицію на "ура". Хоч розмальовули міст у вихідний, — пояснює вчителька Ольга Костяченко. — Удома залишилися лише ті, хто хворів.

За півгодини на асфальті перед мостом з"являється оранжеве кленове листя, божа корівка, метелики, серця. Дівчина з заплетеним волоссям старанно виводить синьою фарбою "Вікуся + Андрюфка".

— Так я називаю його люблячи, — пояснює посміхаючись.

Новими написами "художники" не замалювали старих освідчень у коханні.

Наступна акція "Київнадпроф" пройде в бучанській школі-інтернаті.

— Проведемо майстер-клас з іноземних мов, пограємо на акордеоні, варганах, гармошці, поспілкуємося, погуляємо з дітьми. Їм потрібна наша турбота, — каже Вікторія.

Зараз ви читаєте новину «Міст для закоханих розмалювали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі