середа, 23 квітня 2008 07:10

Міських учнів атакують воші

За рік у місті вдвічі збільшилася кількість учнів, хворих на педикульоз. Столична санепідемстанція регулярно оглядає дітей у навчальних закладах і поліклініках. У деяких школах перевірку роблять щотижня.

— Дев"ятирічний син недавно повернувся з Турції з педикульозом. Їздили туди на екскурсію, шкільною групою, — розповідає "ГПУ" Павло Нікітін, 34 роки. — Довелося лікувати. В аптеках маса ліків різного виробництва.

У столичній СЕС кажуть: якщо за перші три місяці 2007-го у місті зафіксували майже 500 випадків, то цьогоріч — понад тисячу. 70% із них — діти від 9 до 16 років.

— Діти частіше проводять час разом, міняються шапками, гребінцями. Тому педикульоз у них поширюється швидко, — каже Олег Рубан зі столичної СЕС. — Торік від вошей страждали переважно школярі Харківщини та Вінниччини. Зараз у лідерах — Київ. Ця хвороба поширюється в місті з червня.

— У ліцеї N171, де навчається донька, також перевіряють регулярно. Не щотижня, але тричі на місяць — точно. І постійно в когось находять воші, — каже Антон Саранцов, 42 роки.

Зараз ви читаєте новину «Міських учнів атакують воші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі