пʼятниця, 11 липня 2008 07:13

Міськадміністрація готує до продажу 59 ділянок землі

У вівторок на засіданні земельної комісії міськради виконувач обов"язків начальника Головного управління земельних ресурсів міськадміністрації Юрій Кулаківський заявив, що потрібно активізувати продаж землі в місті.

— Довгий час робота Київради була заблокована, земельна комісія не збиралася. Через це міський бюджет недоотримав 285 мільйонів гривень від продажу землі, — каже Юрій Кулаківський. Він запропонував земельній комісії схвалити перелік із 59 ділянок під забудову. Їх можуть продати з аукціону.

— Потрібно вивісити цей перелік на сайті Київради, щоб не було конфліктів із жителями. А також перед затвердженням провести громадські слухання в районах. Треба засуджувати не будівельників, які теж є киянами, а тих, хто дозволяє будувати. Ми уникатимемо помилок депутатів минулих скликань, коли вони дозволяли будівництво на дитячих майданчиках і головах людей, — розповідає "ГПУ" Тетяна Меліхова, 53 роки, член земельної комісії, депутат міськради від БЮТ.

Комісія відклала розгляд питання на два тижні. Доручила міськдержадміністрації доопрацювати його: погодити виділення землі з екологами, санепідемстанцією, архітекторами.

— Якщо Київрада затягне із затвердженням переліку земельних ділянок, то місто не встигне продати їх на аукціонах, — попереджає членів земельної комісії її голова Олексій Євлах, 35 років, депутат від Блоку Черновецького. Від продажу 59 ділянок міський бюджет отримає від 300 до 600 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Міськадміністрація готує до продажу 59 ділянок землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі