четвер, 20 грудня 2007 07:10

Міська опозиція хоче перевиборів після свят

Перевибори мера Києва стануть можливими після Нового року, коли Кабінет Міністрів запрацює повноцінно. Позачерговим виборам сприяє також обрання Юлії Тимошенко прем"єр-міністром. Про це заявив Віталій Кличко, 36 років, лідер депутатської фракції Кличка в Київраді.

— Поки демократичні сили думатимуть, чи є у них кандидат на посаду мера, чи ні, в Києві керує Черновецький. Дострокові вибори — це не примха політиків, а вимога киян, — каже Віталій Кличко.

Опозиціонера підтримує депутат-"бютівець" Юрій Дмитрук, 57 років. Однак, зауважує він, міський БЮТ спочатку повинен виконати 12 пунктів власної передвиборчої програми. І тільки тоді можна проводити дострокові вибори мера.

— У мене жодних сумнівів: перевибори в Київраді будуть. Я думаю, обрання Юлії Володимирівни дозволить президенту почути, що насправді робиться в Києві. Якщо міська влада зараз думає, що отримала перемогу, звільнила керівників трьох районів, то президент може підписати точно таке ж рішення стосовно перевиборів міського голови і міськадміністрації, — розповідає "ГПУ" Юрій Дмитрук.

Під час виборчої кампанії у вересні НУНС і БЮТ обіцяли провести в столиці дострокові вибори.

Зараз ви читаєте новину «Міська опозиція хоче перевиборів після свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі