пʼятниця, 19 вересня 2008 17:12

"Міракс" заморозила будову хмарочоса

Російська будівельна корпорація "Міракс ґруп" щонайменше на рік заморозила всі проекти, які не вийшли на стадію будівництва. Таке днями повідомив у Москві голова ради директорів корпорації Сергій Полонський.

Кажуть, керівництво має намір заморозити також будівництво 46-поверхового хмарочоса "Міракс Плаза" в Києві. Його загальна площа — 300 тис. кв. м, розташований він на вул. Глибочицькій, 43.

— Остаточно керівництво ще нічого не вирішило. Зараз ідуть переговори в Москві. Про це нам стане відомо в понеділок, — каже "ГПУ" Ольга Тимченко, 24 роки, речник "Міракс ґруп" (Україна). — Поки що комплекс на Глибочицькій збудований до 11 поверху. Тепер приділятимемо найбільшу увагу внутрішнім роботам. А будівництво вверх трохи призупиниться.

За словами Тимченко, компанія змінює динаміку будівництва. Якщо раніше щомісяця будували по чотири поверхи, то тепер зводитимуть лише один.

— Таким чином ми хочемо, аби в зведену частину будівлі могли якнайшвидше в"їхати орендатори. Зараз у 11-поверховому комплексі помістяться всі, хто в нас вже купив площі. Чесно кажучи, останнім часом продажі в Україні у нас не дуже, вони навіть знизилися, — каже Ольга Тимченко.

"Міракс" уже тепер заявляє, що готовий повернути гроші компаніям або особам, які інвестували гроші в будівництво приватних апартаментів у хмарочосі. За проектом, вони мають бути розташовані на кількох останніх поверхах. Є ще інший варіант — аби інвестор зачекав. Проте на скільки будівництво затягнеться — невідомо. Будівлю мали здати в травні 2009-го.

17 вересня на сайті компанії "Міракс ґруп Україна" з"явилося повідомлення, що будівництво на Глибочицькій ведеться швидкими темпами. Сказано, на будмайданчику нещодавно змонтували компактний кран, який швидко переміщає вантажі всередині будівлі без висотних обмежень.

Хмарочос "Міракса" на Глибочицькій мав бути 192 м заввишки.

Зараз ви читаєте новину «"Міракс" заморозила будову хмарочоса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі