середа, 17 жовтня 2018 12:24

Мінсоцполітики відповіло, скільки насправді коштують бебі-бокси

Мінсоцполітики відповіло, скільки насправді коштують бебі-бокси
У Міністерстві соцполітики переглянуть вміст бебі-боксів. Фото: 5.ua

Через півтора місяці від старту проекту "бебі-бокс" представники міністерства та міжнародних організацій відповіли на критику щодо вмісту пакунку.

Вони моніторили відгуки та реакцію батьків на ціну в 5 тис. грн за коробку, повідомляє ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бебі-бокси" не для всіх: пояснили, кому допомогу не видаватимуть

"Вартість пакунку вийшла дешевшою - 3 тис. 377 грн 80 коп. Сама коробка, вміст, послуги з упаковки, пломбування та транспортування на склад отримувача", - пояснили автори ідеї на прес-конференції.

Таких пакунків вже видали понад 30 тис. у 23 регіонах країни. Їх видача не залежить від того, де саме народжували дитину, - у державних, приватних закладах або й удома.

Представники Міністерства соцполітики не прогнозують, коли "бебі-бокси" доїдуть до Донецької та Луганської областей. До інших регіонів необхідна кількість пакунків доїде до початку наступного місяця.

Доставити пакунок дитині мають не пізніше 30 днів від народження. Це батьків немовлят дивує найбільше, бо за цей час речі на дитину стають малими. Пропонують класти одяг і підгузки різного розміру.

Представники уряду зазначили, що переглянуть вміст пакунка, але цей процес тривалий.

У Фінляндії коробка для немовляти зроблена із біоматеріалу та має м'яку оббивку. У середині знаходиться матрац, щоб дитина могла спати у ній перший час.

Є набір дитячих кофт, колготок та повзунків. Кілька літніх та зимових комбінезонів, рушнички, носки, шапочки, постільна білизна і підгузки. Все із натуральної тканини. Також є пакунок для мами - підкладка для грудей, термометр, книжка, ножиці, дитяча олійка, гребінець для волосся і зубна щітка, кімнатний та звичайний термометри, іграшка, презервативи і прокладки.

Зараз ви читаєте новину «Мінсоцполітики відповіло, скільки насправді коштують бебі-бокси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі