вівторок, 18 березня 2008 07:11

Міліція розігнала пікет палицями

Сутичкою з міліцією в неділю опівдні завершився пікет проти будівництва висотки на території Жовтневої лікарні в центрі.

Міліція накинулася на протестувальників після того, як вони, взявшись за руки, перекрили рух на розі вул. Шовковичної та Богомольця. За словами свідків, спершу правоохоронці не звертали на це уваги. До натовпу побігли, коли повз шеренгу мітингарів не зміг проїхати чийсь "мерседес". Тоді почали розганяти людей гумовими палицями. Кількох заштовхали в "уазик".

— Кого били, кому руки крутили, а деяких просто валили на землю, — каже свідок Олександр Нагорний. — Вони були дуже агресивні, кидались на людей.

Міліціонерів зупинив нардеп Геннадій Москаль. Він розповідає, що випадково проходив повз. Кажуть, міліція спершу намагалася і його заштовхати до машини.

Після сутички пікетувальники поламали встановлену забудовниками огорожу. Акцію організували місцеві жителі, учасники ініціативної групи "Збережи Старий Київ" та працівники Інституту фізіології ім. Богомольця. Напередодні, у п"ятницю, Олександр Мороз, виступаючи по телебаченню, закликав киян долучитися до протесту. Група "Збережи Старий Київ" переконує, що пікети проти забудови на Шовковичній, 39/1, продовжуватимуться й надалі.

17-поверхівку біля Жовтневої лікарні має побудувати компанія "Житлобуд", співвласником якої є депутат-бютівець Іван Куровський, заявляють організатори акції протесту. На цій території у ХІХ ст. ховали померлих від чуми та холери.

Зараз ви читаєте новину «Міліція розігнала пікет палицями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі