пʼятниця, 10 жовтня 2008 18:33

Міліція просить повідомляти про мітинги

— Якщо протестуєте проти будівництва, попереджайте міліцію. Називайте день, годину, місце, де буде протест. Тоді я виділю необхідну кількість міліціонерів. Вони забезпечать охорону, громадський порядок, не дадуть розгорітися сутичкам.

Таке пообіцяв у четвер жителям центру начальник Печерського райвідділу Сергій Голубенко, 37 років.

Зі слів міліціонера, за кілька останніх місяців у районі фіксували п"ять конфліктів між громадянами й забудовниками. Міліція виїжджає за цими адресами щотижня, аби запобігти можливим бійкам. У районі загалом більше десяти місць протистояння місцевих із забудовниками. Інвестори пройшли всі інстанції, отримали дозволи на роботи. Окрім єдиних — із новобудами не погоджуються жителі найближчих будинків.

Сергій Голубенко визнає: 2 жовтня правоохоронці через затори запізнилися на вул. Первомайського.

— Наряди міліції виїхали на місце одразу. Але через пробки ми приїхали, коли мешканці вже встигли побитися з охороною. Забезпечити цілодобове чергування біля таких об"єктів я не можу. Щодня по району ми виставляємо на чергування 50 міліціонерів. У нас не вистачає працівників.

У міліції кажуть, що після подій на вул. Первомайського порушено кримінальну справу. Оперативники хочуть затримати всіх охоронців, які спровокували бійку. Міліція встановила особу чоловіка, який під час нападу зламав руку фотокореспондентові однієї з міських газет. Підозрюваного поки що не затримали. Він переховується.

Зараз ви читаєте новину «Міліція просить повідомляти про мітинги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі