середа, 21 травня 2008 07:10

"Ми у найкоротші терміни змінимо Київ на краще"

  Кандидат на посаду київського міського голови Віталій Кличко
Кандидат на посаду київського міського голови Віталій Кличко

Передвиборні перегони у столиці України наближаються до завершення. Їх фаворит Віталій Кличко продовжує збільшувати кількість своїх прихильників. На зустрічах із виборцями він представляє Стратегію розвитку столиці "Обличчям до киян", яка дає відповіді на більшість проблем міста і його жителів.

Віталію, ви впевнені у своїй перемозі на виборах 25 травня?

Так. Я переконаний, що перемога буде подвійною: своє обрання мером Києва я підсилю успішним виступом Блоку Кличка на виборах до міськради, де він набере понад 35 відсотків голосів. Це не лише соціологічні розрахунки, а усвідомлення киянами необхідності нагальних змін у столиці. Проте, ми не витрачатимемо час на святкування — на нас чекає багато роботи, адже Київ перебуває у важкому стані.

Який принцип у вашій роботі буде головним?

Ми орієнтуватимемося насамперед на інтереси людей. Працюватимемо прозоро та відповідально. Кияни швидко забудуть про часи панування Черновецького, що стали чорною сторінкою в історії міста. Демократична команда здійснить комплексні зміни не лише у функціонуванні міського господарства — ми змінимо ідеологію управління столицею. Влада нарешті розпочне працювати для мільйонів киян.

Що треба змінити у першу чергу?

Скасувати всі незаконні рішення столичної влади, ухвалені у 2006 — 2008 роках. Це дозволить як наповнити міський бюджет додатковими доходами, так і відновить віру киян у справедливість та ефективність міської влади. Ліквідуємо будь-які можливості для незаконного будівництва та встановимо мораторій на будівництво в історичній частині столиці. Київська фортеця, Ботанічний сад, території вузів більше не розглядатимуться нахабними ділками як місце для спорудження прибуткових будинків. Наша політична команда створить нормальні умови для функціонування столичних музеїв, театрів, зводитиме нові стадіони та спортивні майданчики. Києвом знову можна буде пишатися.

Наскільки відкритою буде нова влада?

Уже з літа цього року кияни матимуть доступ до інформації про всі владні рішення. Кожен зможе дізнатися не лише про перебіг засідання Київради, і про результати земельних аукціонів, що стануть нормальною практикою для столиці, про пріоритетні напрями роботи підрозділів столичної мерії. Ми замінимо нинішні "мерські доплати" муніципальними надбавками. Вони дозволять переважній більшості киян відчути себе господарями у власному місті, а не чужими на святі життя багатіїв. Соціальні, гуманітарні, екологічні програми фінансуватимуться у повному обсязі. Нова київська влада поведе рішучий наступ на наркоманію та токсикоманію, вирішить проблему безпритульних дітей, забезпечить оновлення та гармонійний розвиток сфер освіти та охорони здоров"я. У Києві встановляться властиві більшості європейських міст високі стандарти життя.

Що вам не вистачає для перемоги?

Я розумію, що Леонід Черновецький не збирається капітулювати. Його оточення прикипіло до важелів міського управління, і забирати їх під контроль столичної громади, мабуть, прийдеться з боєм. У цій ситуації є лише один вихід: об"єднання всіх демократичних та відповідальних кандидатів навколо мене як єдиного реального супротивника Черновецького. Переконаний, що у моїх колег, що сповідують демократичні принципи, вистачить мудрості, і ми 25 травня відсвяткуємо перемогу над старою владою.

Зараз ви читаєте новину «"Ми у найкоротші терміни змінимо Київ на краще"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі