середа, 07 листопада 2007 13:10

Метрополітен облаштовують під безконтактні картки

До кінця року пасажири Київського метрополітену зможуть оплачувати проїзд за допомогою електронних карток на всіх станціях підземки.

— Нині, за нашими показниками, в Києві 16 тисяч пасажирів, які користуються безконтактними картками, — каже Надія Шумак, керівник прес-служби метрополітену.

На кожній станції метро обладнано два турнікети з електронним табло. Тепер метрополітен виготовляє 70 серверів і 205 терміналів для проходу пасажирів із безконтактними картками.

Це будуть звичайні пластикові проїзні, але замість магнітної стрічки вони матимуть вмонтований електронний штрих-код. У прес-службі метро кажуть: масове скупчення пасажирів біля турнікетів спричиняють саме старі проїзні. Їхня стрічка часто розмагнічується, не спрацьовує. А безконтактна дає можливість пройти через термінал, навіть якщо картка схована в товстому гаманці, який лежить у сумці.

Безконтактна картка діє за принципом передплати. Пасажир вносить у касі готівку, дає свій проїзний. Оплачену суму "прошивають" на картку. Тож не буде потреби купувати проїзні щомісяця — безконтактні діють постійно.

Масовий монтаж і налагодження обладнання почнуться у вестибюлях міських станцій метро на початку грудня.

Зараз ви читаєте новину «Метрополітен облаштовують під безконтактні картки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі