середа, 05 грудня 2007 07:11

Метрополітен має 90 мільйонів збитків

Наприкінці листопада комунальне підприємство "Київський метрополітен" оприлюднило звіт про свій фінансовий стан. За словами головного економіста Людмили Шаблій, протягом 2007-го підприємство було збитковим. Загальна сума збитків становить 90 млн грн.

За прогнозом економістів "Київського метрополітену", 2007 року доходи становитимуть 435,7 млн грн, а витрати — 526 млн грн.

— Це очікуваний результат, — розповідає "ГПУ" керівник прес-служби метрополітену Надія Шумак. — Торік ті ж збитки сягали 49  мільйонів гривень. Мерія частково погасила збитковість, а на частину збитків у нас не закриті проекти. Така ситуація склалася виключно через низьку вартість проїзду в метрополітені. З 2000 року тарифи на проїзд не підвищувалися, хоча ціни на електрику й запчастини за цей час зросли.

Ще більші показники збитковості метрополітен планує на 2008 рік — 430 млн грн. Причому уже нині керівництво метрополітену повідомляє, що такою буде сума за умови, якщо мерія та держбюджет профінансують у повному обсязі проїзд пільговиків. За словами метрополітенівців, для цього треба 70 млн грн.

Цьогоріч метро отримало 217,7 млн грн доходів від перевезення киян.

Зараз ви читаєте новину «Метрополітен має 90 мільйонів збитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі