середа, 10 жовтня 2007 07:07

"Метробуд" придбав тунелепрохідний комплекс

До кінця жовтня до Києва з Німеччини мають привезти тунелепрохідний комплекс "Герренкнехт".

Його за 7 млн євро купила компанія "Метробуд". Основне призначення — продовження будівництва метро на Куренівсько-Червоноармійській лінії (у бік Теремків від станції метро Либідська).

— "Метробуд" і компанія "Герренкнехт" ще на початку 2007 року підписали договір на будівництво комплексу. Його виготовлення зайняло дев"ять місяців, — повідомив голова правління "Метробуду" Володимир Єрмоленко.

Німці вже виготовили тунелепрохідний комплекс. 2 жовтня метробудівці підписали акт приймання машини. Єрмоленко відзначив, що 7 млн євро — це вартість комплексу без урахування його транспортування до Києва.

"Метробуд" планує залучити фахівців "Герренкнехта" для монтажу комплексу на місці його роботи. У компанії кажуть, що встановлюватимуть уже там — у районі Деміївки. У "Метробуді" зазначають, що повністю змонтувати й запустити обладнання зможуть у грудні.

Тунелепрохідний комплекс складає 6 м у діаметрі. Він важить близько 1 тис. т. Його транспортують спеціальними залізничними платформами. Компанія "Герренкнехт" — безперечний світовий лідер у цій галузі виробництва. Кілька років тому "Київметробуд" купив уже використаний тунелепрохідний комплекс іншої фірми — "Вірт". Київські спеціалісти з будівництва метро скаржилися, що він доволі ненадійний.

ЗАТ "Метробуд" володіє 50,72% акцій компанії "Київметробуд".

Зараз ви читаєте новину «"Метробуд" придбав тунелепрохідний комплекс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі