четвер, 25 жовтня 2007 07:15

Мерія звільняє директора музею Києва

Головне управління культури і мистецтв КМДА вирішило не продовжувати трудової угоди з директором музею історії Києва Тамарою Хоменко.

Термін дії договору закінчується у понеділок, 29 жовтня.

— Ми дуже вдячні Тамарі Євгенівні за її чудову роботу, її величезний вклад у розвиток музею. В останній день перебування на цій посаді Тамара Хоменко отримає почесну грамоту управління, — повідомила начальник головного управління культури і мистецтв КМДА Світлана Зоріна. За словами чиновника, управління "дуже хвилює" стан здоров"я Тамари Хоменко.

— Вона два місяці була на лікарняному. А зараз вирішується питання про інвестиції будівництва нового приміщення музею. Це забирає багато часу, сил і здоров"я. Директором такого закладу має бути молода, енергійна людина, — вважає Зоріна.

Про те, що мерія не збирається продовжувати договір, Тамара Хоменко дізналася 16 жовтня.

— З лікарняного я повернулася 8 жовтня. 16-го мені прийшов лист із головного управління культури, де повідомлялося без усіляких пояснень, що договір мені не продовжать, — схвильовано розповідає "ГПУ" Тамара Хоменко, 64 роки. — За 26 років роботи на цій посаді я жодного разу не була на лікарняному. Перший промах — і мене виганяють. Хворіла місяць. Мене прооперували, раніше вийти не могла. За цей час у музеї не було жодних ексцесів.

Зараз головне управління культури мерії розглядає кандидатури на посаду директора.

Тамара Хоменко — заслужений працівник культури України, голова ради директорів музеїв України.

Зараз ви читаєте новину «Мерія звільняє директора музею Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі