пʼятниця, 22 лютого 2008 07:14

Мерія скоротила список малозабезпечених "елітівців"

Міська влада закликає громадян, які постраждали від афери "Еліта-Центру", звірити остаточний список потерпілих у громадській приймальні КМДА, у кабінеті N102, на Хрещатику, 36.

Свою правомірність мають підтвердити всі "елітники". Щодня до мерії приходять, аби знайти своє прізвище у списку, по 20 людей. Так говорить заступник голови КМДА Володимир Головач, 58 років. Про список потерпілих він повідомив після заяви Юрія Федоренка, керівника громадської організації "Центр правозахисту", яка об"єднує більшість постраждалих інвесторів. У вівторок Юрій Федоренко заявив, що дані, які мерія відправила президентові — сфальсифіковані.

— Учора нарешті вдалося отримати перелік "малозабезпечених" інвесторів, про який часто згадував наш мер. Як виявилося, його ніби погоджували зі мною. Але я про це й гадки не мав, — обурюється Юрій Федоренко, 44 роки, у телефонній розмові з "ГПУ". — Київська мерія дезінформувала президента, бо я не складав і ні з ким не погоджував цей список. Тим більше, в ньому лише 334 малозабезпечених, а на сесії затверджували прізвища 370 таких людей. Я ще не перевірив, чи всі громадяни вказані вірно. Може, під шумок хочуть надати квартири не зовсім малозабезпеченим.

Володимир Головач каже, список обманутих інвесторів, які потребують житла, їм надало "Київське інвестиційне агентство". Воно ж повідомило заступникові мера, що все погоджено з керівниками громадських організацій. Тепер ті намагаються втягнути міську владу в конфлікт із постраждалими, впевнений Головач.

Юрій Федоренко не знайшов у листі "Київського інвестиційного агентства" свого підпису та печатки. Він написав до МВС і прокуратури. Вимагає, щоб листи, нібито погоджені з ним, відкликали.

Зараз ви читаєте новину «Мерія скоротила список малозабезпечених "елітівців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі