вівторок, 20 травня 2008 07:06

Мерія перевірить шкідливість мобільних вишок

КМДА має намір вивчити, як упливають базові станції мобільного зв"язку на здоров"я людей. Дослідження проводитимуть за допомоги закордонних спеціалістів, із відповідним досвідом.

— Проведемо інвестиційну раду. Виділимо гроші для проведення досліджень, чи дійсно антени впливають на фізичний стан людей. Бо в адміністрацію і на колл-центр 051 часто скаржаться кияни. Вони вважають, що станцію небезпечно розміщувати біля житлового будинку, і що вони негативно впливають на їхнє самопочуття, — пояснює Анатолій Голубченко, 57 років, перший заступник голови КМДА.

У наказі Мінохорони здоров"я, що регламентує це питання, чітко не визначено відстані від антени-ретранслятора до житлових будинків. У міській санепідемстанції кажуть, що відстані можуть бути різними.

— Найменше слід переживати тим, у кого антена встановлена над головою. Під нею взагалі нема випромінювання. Його кут направляють уверх. А наслідки випромінювання можуть бути однакові при двадцяти або п"ятдесяти метрах дистанції антени до житла. Усе залежить від потужності передавача та кута нахилу антени, — пояснює "ГПУ" Микола Парубець, заввідділом комунальної гігієни міської санепідемстанції.

Зараз ви читаєте новину «Мерія перевірить шкідливість мобільних вишок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі