понеділок, 06 жовтня 2008 17:43

Мерія хоче вивести на суботник мільйон киян

Міське управління благоустрою організовує в жовтні місячник із прибирання столиці. Керівник управління 48-річний Віктор Кунц надіється, що майже мільйон киян местимуть вулиці й саджатимуть дерева.

Окрім того, влада закликала студентів, учнів і безробітних допомогти комунальникам прибирати з вулиць листя й сміття.

— Ми надіємося, що учні, студенти, співробітники приватних фірм, а також ті, хто стоїть на обліку по безробіттю, допоможуть нам підготувати місто до зими, — каже Віктор Кунц.

— Я ставлюся добре до подібної ініціативи міської влади. Ми вже допомагали "Мистецькому арсеналу". А позаминулої суботи прибирали опале листя в Пирогові. Тоді погодилися попрацювати безкоштовно 18 студентів. Це найбільша кількість охочих за рік. Аби працювати, нам потрібна лише хороша погода. Але за ті три роки, що я керую студрадою, ніхто в наш інститут із мерії Києва не звертався, — розповідає "ГПУ" Володимир Кравценюк, 20 років, керівник студентської ради Національного лінгвістичного університету.

За кожною школою міста закріплено певну ділянку в парку, яку учні прибирають. Керівник управління освіти Святошинського району 51-річна Галина Терпиловська, запевняє, що учні районних шкіл не пропустили ще жодного місячника благоустрою:

— Нам кажуть: потрібно допомогти управлінню зелених насаджень, а воно дасть школі за це кущі, розсаду чи насіння. Тоді всі старшокласники беруть віники, лопати, йдуть працювати. Окопують дерева, прибирають листя.

Зараз ви читаєте новину «Мерія хоче вивести на суботник мільйон киян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі