понеділок, 31 січня 2011 13:31

Мерія хоче, щоб Азаров заборонив киянам ганьбити столицю

Мерія хоче, щоб Азаров заборонив киянам ганьбити столицю

У рамках облагородження території навколо НСК "Олімпійський" Київська міськдержадміністрація має намір звернутися до Кабміну з проханням прийняти закон, що забороняє мешканцям будинків на центральних вулицях захаращувати балкони і ганьбити власним виглядом відремонтовані будинки.

"Нам потрібно буде витратити колосальні кошти на підсвічування житлових будинків. Але при цьому вийде який-небудь дядя Вася у трусах на балкон, де висять тазики, санки, лижі, а ми всю цю красу ще й підсвічувати будемо", — заявив головний архітектор Києва Сергій Целовальник на нараді з підготовки до Євро-2012, пише "Сегодня".

У свою чергу юристи заявляють: квартири — приватна власність, і власник що хоче, те в них і робить.

"Не уявляю собі, щоб міліція ходила по квартирах і змушувала мешканців прибирати старі санки і знімати білизну, яке сохне. Такі речі ефективніше вирішувати миром - переконувати людей, щоб не ганьбили країну", — зазначає адвокат Тетяна Монтян.

Між тим у багатьох країнах муніципальна влада ретельно стежить за станом фасадів.

Наприклад, щоб встановити склопакет в будинку в історичній частині Лондона, потрібен дозвіл архітектора. А в Парижі необхідно погодити встановлення супутникової "тарілки" або кондиціонера — інакше штраф.

Як відомо, до Євро-2012 влада Києва планує облагородити фасади будинків, прилеглих до НСК "Олімпійський", парки, сквери та в'їзди до столиці. Роботи планують розпочати вже навесні і закінчити до 28 травня. Планується, що кожен сквер буде присвячений певній тематиці, освітлений ліхтариками, а на клумбах встановлять м'ячі та талісмани Євро-2012 з квітів.

Національний спортивний комплекс "Олімпійський", який прийматиме фінальний матч Євро-2012, збудований на 70%. Всі роботи на об'єкті виконуються чітко за графіком.

Зараз ви читаєте новину «Мерія хоче, щоб Азаров заборонив киянам ганьбити столицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі