понеділок, 28 липня 2008 19:01

Мерія хоче кондиціонери у транспорті

Кондиціонери в салонах та камери відеоспостереження за пасажирами — такі нові вимоги міської влади до перевезень людей у столиці.

Мерія проведе конкурси серед підприємців. Умови будуть жорсткими. Про це заявив у п"ятницю перший заступник голови міськдержадміністрації Денис Басс, 30 років. З його слів, міська влада також хоче, аби транспорт був обладнаний системами безготівкового розрахунку з допомогою електронних карток. А двигуни повинні бути не нижче екологічних норм "Євро-1". Окрім того, на транспорті мають з"явитися логотипи підприємства-перевізника, а водії одягнути уніформу. Мета відбору — підвищення якості пасажирських перевезень до європейського рівня. Конкурс має витіснити маршрутки зі столиці. Бо вони псують її імідж, переконаний Денис Басс.

Поки що мерія не попередила перевізників про наміри. Підприємець Ігор Гусак, 33 роки, називає ініціативу влади мрією.

— Як киянин я добре ставлюся до ініціативи міської влади. Але як підприємець скажу: це нереально. Принаймні, нереально найближчих років п"ять. Зараз немає жодного перевізника, транспортний засіб якого відповідав би цим вимогам. Львівський завод випускає автобуси без кондиціонерів, систем відеоспостереження й безготівкового розрахунку. Додаткове обладнання прийдеться встановлювати за свій кошт, — переконаний Ігор Гусак.

Переваги надаватимуть підприємцям, які пропонуватимуть меншу ціну за проїзд. Проект рішення мають винести на найближчу сесію міськради. Про це сказав Денис Басс.

Зараз ви читаєте новину «Мерія хоче кондиціонери у транспорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі